Leek - ONR bereikte als enige ploeg uit Noordenveld de laatste 8 bij het Leekster Voetbal Gala.
De manier waarop, mag wel heel verrassend genoemd worden.

In de tweede ronde moesten de oranjehemden het opnemen tegen de titelkandidaat VEV '67, het verrassend sterk Zuidlaren en ODV  uit Wijnjewouden.
De middag begon voor de Rodenaren uitermate zwak. Tegen VEV ging men er zoals juist niet gehoopt, dik af. Er ging weinig goed en het resultaat was een 6-0 nederlaag.

De tweede wedstrijd tegen Zuidlaren moest er dus een goed resultaat behaald worden. Maar wederom zag het er na tien minuten dramatisch uit. Toen stond het al 3-0 voor de blauwhemden. Maar wat wel heel positief was, was de instelling van de ploeg uit Roden. Daardoor kwam men echt uit het niets terug naar 3-1, 3-2 En zelfs 3-3. Vervolgens weer een terugslag omdat Zuidlaren weer op voorsprong kwam. Waar de oranjehemden het vandaan haalden weten we niet, Maar tegen het eind van de wedstrijd werd het nog 4-4 en zelfs scoorden ze nog sensationeel de winnende treffer. En gingen nog met een uiterst onverwachte overwinning van het veld.
De laatste poule wedstrijd moest door de andere uitslag in de poule van ODV gewonnen worden. Dat team had nog nul punten, maar wederom stonden de oranjehemden binnen tien minuten met 2-0 achter. Waardoor een plek in de finale avond kansloos leek. Maar wederom was de veerkracht enorm en trok men de score weer gelijk. Toch was het ODV dat weer op voorsprong kwam. Knakte het nu dan bij ONR? Nee nogmaals maakte men gelijk en uiteindelijk liep men ook nog weg van de Friezen. Na het laatste fluitsignaal, toen alle kruitdampen waren opgetrokken stond er een 5-3 overwinning voor ONR op het scorebord. Dit hield eveneens in dat men door was naar de finale avond. Mensen die bij veld 1 keken hadden ongelijk. Het open voetbal, de spanning en het kijkplezier was op veld 2 in Leek. 

Als nummer twee in deze poule achter VEV mag ONR zich nu gaan opmaken om aanstaande zaterdag te gaan strijden tegen Grootegast. Voor een plek bij de laatste vier. Het zou een grote verrassing zijn.
Aanvang 18.10 uur.