RODEN - 30 December was de laatste tentoonstellingsdag van d Salon XX in K38 aan de Kanaalstraat 38 te Roden. Het was gezellig druk met bezoekers én met kunstwerken. Om vier uur zou de trekking van het winnende lot uit de ‘gouden’ doos plaatsvinden. Bezoekers hadden tot dat tijdstip hun favoriete werk kunnen kiezen uit 26 door de exposanten beschikbaar gestelde kunstwerken. Notaris Bert Rijks van Notariskantoor Velema/Rijks te Roden nam de honneurs waar. Hij merkte op dat er veel de moeite waard aanwezig was om te winnen.

Met de gouden doos in de hand werden alle kaarten nog eens flink door elkaar geschud door onze notaris. Toen brak het spannende moment aan dat hij er één kaart uit trok.
Winnares bleek Berber Wesseling te zijn. Zij was helaas niet zelf aanwezig, maar kon gelukkig wel telefonisch op de hoogte worden gesteld.

Als haar keus stond het kunstwerk ‘Pion’ van Thea Hoek vermeld op het winnende lot. Thea Hoek heeft voor dit object verschillende materialen gebruikt, zoals koper, glas, keramiek en elektra. Zij maakt graag gebruik van reeds bestaande vormen en materialen om daarmee in een totaal andere context weer een nieuw verhaal mee te vertellen.
Salon XX was al met al een geslaagde expositie en trok 458 bezoekers. Daarmee plaatste deze tentoonstelling zich als tweede drukst bezochte expositie in 2018!
Na afloop van de loting was er een geanimeerd besluit met een feestelijk hapje en drankje voor iedereen en kon men voor de laatste keer de meer dan 200 kunstwerken bekijken.

www.verkuno.nl
www.kunstencentrumk38.nl