RODEN - Na enige jaren de kunst te hebben afgekeken bij bakboerderij Eiteweert aan de Matsloot, zijn René en schoonzus Marjolein Buiter vanaf begin dit jaar aan de Kanaalstraat, in hetzelfde pand als BuiteRRoden, met Buiters Bakboerderij begonnen.
Hier worden maar liefst 80 broodbakmixen en andere mixen, zonder chemische toevoegingen, in een eigen productielijn door René en Marjolein vervaardigd en de smaak is raak! Heel eenvoudig is een eigen brood te maken, door soms alleen maar een beetje water toe te voegen. Afbakken kan in de broodbakmachine of in een bakvorm in de oven. Bakvormen zijn in de winkel van René en Marjolein overigens in ruime mate verkrijgbaar.

De openingstijden zijn: woensdagmorgen van 9.00 uur tot 13.00 uur en donderdag- vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Buiten de openingstijden zijn de brood- en cakemixen verkrijgbaar in de winkel van BuiteRRoden. Buiters Bakboerderij beschikt over een eigen ingang en er is naast de winkel, rechts van BuiteRRoden, ruime parkeergelegenheid.

Ook worden bij Buiters Bakboerderij broodworkshops gegeven. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen kunnen zich hier in een gezellige sfeer helemaal uitleven in de bakkunst.
Om een en ander eens met eigen ogen te kunnen aanschouwen, wordt op zaterdag 23 februari van 13.00 uur tot 17.00 uur een Open Dag gehouden. René en Marjolein zullen U hier met open armen ontvangen.

Meer informatie, onder andere over de data van de broodworkshops, is te vinden op de website: www.bakboerderij.com

Tekst/foto's Roel Lubbers©