Noordenveld - Eén groot bloemenlint voor bijen en vlinders in Noordenveld. Dat was het doel van de Landelijke Zaaidag op 22 april in 2018, en dat is gelukt. In 2019 wordt het bloemenlint nog langer, te beginnen In Roderesch. Daar planten duofractie PvdA/GroenLinks de eerste bloembollen van dit seizoen.

Anita van der Noord (raadslid GroenLinks) heeft 250 biologische tulpenbollen van de Pollinators ontvangen. Deze community van bestuivers zet zich flink in voor het welzijn van de bij en andere insecten. “Bijen en andere bestuivers spelen een belangrijke rol binnen de ecosystemen en zijn waardevol voor gezonde voedselvoorziening”. Anita gelooft net als de Pollinators dat er veel te winnen is wat betreft biodiversiteit op verschillende plekken.
“We kunnen de biodiversiteit op veel plekken bijvoorbeeld vergroten door bijvriendelijke bloemen en planten te zaaien. Dan kun je denken aan tuinen, parken, natuurterreinen, onderhoudsstroken voor wegen en de enorme percelen die nu een landbouwbestemming hebben”.

Vrijdag 4 januari om 16:00 uur gaat duofractie PvdA/GroenLinks eerst de biologische tulpenbollen planten op de hoek van de afslag naar Roderesch.

Op 22 april 2019, de landelijke zaaidag, de Dag van de Aarde, gaan we weer samen met de inwoners van Noordenveld bij-vriendelijke bloemenzaad zaaien, dragen we zo een steentje bij voor de bijenpopulatie in de Noordenveld.

Meedoen? Laat het ons weten!

U kunt mailen naar Anita van der Noord, Raadslid GroenLinks:
anita.vandernoord@raadgemeentenoordenveld.nl