Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Roderwolde - Zaterdagmiddag 15 december werd het Peter van der Velde-jaar feestelijk afgesloten in MFA De Doefkamp in Roderwolde. Namens de werkgroep vertelde Abel Darwinkel in vogelvlucht wat er dit jaar allemaal georganiseerd is naar aanleiding van het feit het honderd jaar geleden is dat de bekende 'Rowolmer schriever' geboren is.

Zo zijn er gedurende het jaar gedichten met een begeleidend stukje verschenen in De Krant, is er een Peter van der Velde-fietstocht georganiseerd. Leerlingen van De Ronerborg hebben foto's gemaakt naar aanleiding van gedichten van Van der Velde en kunstenaars uit Noordenveld en omgeving hebben kunstwerken gemaakt die in K38 veel bezoekers trok. Er is een speciaal Peter van der Velde-nummer uitgekomen van het Drents Letterkundig Tiedschrift Roet en de Historische Vereniging Roon organiseerde een Peter van der Velde-avond waar maar liefst 250 op af kwamen.Op de afsluitende middag was het woord aan de nieuwe generatie. Jan van der Heide die nog les heeft gehad van meester Van der Velde won de schrijfwedstrijd, kleindochter Yonna van der Velde zong een Drentse vertaling van Let it be. Ileen Nienhuis die in mei de kindergedichtenwedstrijd had gewonnen las haar gedicht "Mien peerd" voor. De muzikale omlijsting tijdens de middag was van shantykoor De Landrotten uit Roden.