Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Voetbal - ONR laat zich kop gek maken en verliest met 9 man van Haulerwijk.

Na twee mooie wedstrijden tegen goed voetballende ploegen te hebben gespeeld, was het deze zaterdag even weer wat anders.

ONR moest ondanks de regen en wind in Haulerwijk aantreden tegen de plaatselijke SV. Op het gladde en zware veld kwam het al na 4 minuten op een 0-1 voorsprong door Bernd Voerman. Een leuke meevaller, want dat het een lastig potje zou worden voor de deze dag in het blauw spelend ONR wist men van tevoren wel. Wat volgde was een van De ploeg uit Roden slechte wedstrijd. Men kwam misschien mede door het veld niet aan voetballen toe. Maar als dat niet lukt, dan moet men dat op dit niveau compenseren met inzet en strijd. En als je dat met zijn allen niet doet, krijg je het zeer lastig. En dat bleek. Terwijl er ondanks het matige spel nog niet veel aan de hand leek, kreeg de thuisploeg in de 37e minuut uit het niets een penalty. De zeer irritante voorhoedespeler van de oranjehemden liet zich vallen in de zestien en versierde een strafschop. Deze werd onhoudbaar binnengeschoten. De mannen gingen vervolgens ook met een 1-1 de rust in.

In de eerste helft werd Hendrik Rozema vanwege liesklachten al vervangen door Leon Schievels. In de rust verving Bertrik Nienhuis nog Jesper Roede, die het zwaar had op dit veld.
In de kleedkamer werd aangegeven dat de Rodenaren meer beleving en strijd moesten tonen om dit potje over de streep te trekken. Dat was in het begin nog niet echt te merken. Het was een wedstrijd waarbij de voetballers niet echt aan bod kwamen. Veel lange halen door de thuisploeg. Provocerend gedrag vertonen. Of moeten we het professioneel gedrag noemen. Wat het opleverde was dat ONR totaal niet in de wedstrijd zat. Bij een aanval van Bernd Voerman aan de rechter kant kwam dit helemaal tot uiting. Deze werd na een prachtige actie gevloerd. Tegenstander kreeg terecht de gele kaart en een speler van ONR (Richie Kiel) gaat er vervolgens na een domme actie met rood vanaf. Haulerwijk had precies wat het wilde en twee minuten later scoorden ze uit de omschakeling ook de 2-1. Niet veel later krijgt dan ook nog Nick Pathuis na een beetje vast houden zijn tweede gele kaart en loopt de Roner formatie nog maar met 9 man in het veld. Ongeveer vijftien minuten met twee man minder en vervolgens laat men wel zien dat het wel kan om met inzet strijd en passie te spelen. De moegestreden Sander Ottens wordt nog vervangen door Stijn Brasse. En het negental verliest uiteindelijk de ongelijke strijd. Maar er wordt door Haulerwijk, mede door goed keeperswerk van Tarick Kalfsbeek en de werklust van zijn resterende acht ploeggenoten niet meer gescoord.

Zo moet ONR even een pas op de plaats maken om met de top mee te gaan in deze klasse.
Op de helft van het seizoen kunnen we zeggen, dat het tegen de bovenste voetballende ploegen goed mee kan komen, maar dat er teveel punten verspeeld zijn tegen ploegen die hun mouwen opstropen en een ander soort voetbal laten zien.

De komende tijd moet daar dus flink aan gewerkt worden. Dezelfde inzet en strijd laten zien als tegenstanders, maar de "domme, naïeve" dingen achterwege laten. En dat zal deze zeer jonge groep de tweede seizoenshelft ook vast gaan oppakken en verbeteren.