NIETAP/TERHEIJL - In opdracht van de Vereniging Behoud Natuurschoon Nietap, Leek e.o. worden er gedurende de periode 2018-2019 herstelwerkzaamheden verricht aan het Natuurschoonbos, gelegen tussen Nietap/Terheijl en Roden.

Met subsidieverstrekkers als: Provincie Drenthe, Gemeente Noordenveld en Regio Groningen- Assen moet één en ander worden gerealiseerd. Daarmee komen het zo, door jong en oud, gemiste hertenkamp en de boswachter helaas niet terug!

Diverse paden zijn van geel zand voorzien, er wordt een pad aangelegd naar de karakteristieke Meester Posthumabank, de zogenaamde goudvisvijver heeft een mooie houten omheining gekregen, de eeuwenoude Toutenburgsingel is danig gesnoeid en er is jonge aanplant in de vorm van boompjes verschenen, het Vagevuur, waar ooit befaamde priksleewedstrijden plaatsvonden, heeft helemaal een nieuw gezicht gekregen met een begaanbaar pad van vlonders en verder is er heel, heel wat snoeiwerk verricht.

Buurtbewoners klagen inmiddels over een gigantische kaalslag in het bos, maar volgens een oud gezegde, moet het eerst minder worden voordat het weer beter wordt. Waarvan acte.

Fot's / tekst Roel Lubbers©