RODEN - Met tal van activiteiten is het Peter-van-der-Velde-jaar een groot succes geworden. Op zaterdag 15 december wordt het Peter van der Velde-jaar afgesloten in het MFA in Roderwolde. Vanaf 14.15 uur is iedereen welkom om op een feestelijke wijze het jaar af te sluiten, samen met iedereen die dit jaar mogelijk heeft gemaakt.

Op 5 februari 1918 werd Peter van der Velde geboren. Nu, 100 jaar, later spreken zijn verhalen en gedichten nog altijd tot de verbeelding. Bibliotheken Noordenveld, de gemeente Noordenveld, het Huus van de Taol, De Krant, de Drentse schrijver Martin Koster, Fokko Rijkens namens Stichting KC Conzep, Historische Vereniging Roon, Dorpsbelangen Roderwolde, openluchtspelen Roderwolde en Willem van der Velde hebben daarom een Peter van der Velde-jaar georganiseerd en zijn er door middel van een fietstocht, een expositie van werk naar aanleiding van de gedichten van Peter van der Velde, een fototentoonstelling door jongeren, een speciaal nummer van het Drents Letterkundig tijdschrift Roet en nog veel meer in geslaagd om het werk van deze schrijver onder de aandacht te brengen van jonge en nieuwe Noordenvelders.

Tijdens de afsluiting nemen we de bezoekers in vogelvlucht mee door het Peter van der Velde-jaar met voordrachten en liedjes. Ook wordt deze middag de prijswinnaar van de Peter van der Velde Schrijfwedstrijd bekend gemaakt.

Wilt u deze middag ook aanwezig zijn, meld u dan aan bij Bibliotheek Roden op telefoonnummer 088-12 8245 of kom langs. Mailen kan ook naar info@bibliotheekroden.nl.
Foto Roel Lubbers©