Volgens traditie wordt ook dit jaar door de stichting “Het Sprookje” - inmiddels voor de 66-ste keer - een sprookje ten tonele gebracht. Op donderdag 13 december en vrijdag 14 december 2018 wordt in De Postwagen te Tolbert het sprookje “Soep met magie” opgevoerd.

Zo’n 1200 leerlingen van het basisonderwijs van 16 scholen uit Noordenveld en Westerkwartier en cliënten van instelling “De Zijlen” komen donderdag en vrijdag overdag de voorstelling bekijken.

Op vrijdagavond is er een uitvoering die voor iedereen toegankelijk is.
De avondvoorstelling begint om 20.30 uur (entree €7,50).
’t Sprookje is een stichting die al 66 jaar bestaat! Om ‘t sprookje ‘levend’ te houden, zijn we altijd op zoek naar sponsoren. Draagt u ’t Sprookje een warm hart toe, neem dan contact op per mail: stichtinghetsprookje@gmail.com

‘Soep met Magie’ is geschreven door Sikke Helder.

Soep met Magie? In soep doe je toch altijd Maggi? Door een vergissing is er per ongeluk magiepoeder in de soep gekomen. En wie daar van eet...Het verhaal speelt in het altijd rustige en belastingvrije koninkrijk van koning Engelbert. Iedereen is hier erg gelukkig, hoewel koningin Adeline soms last heeft van een ochtendhumeur. Maar daar weet fee Fortunia wel raad mee. De koningin doet de was en de koning schilt de aardappelen en prinses Isolde haalt kattenkwaad uit met het dienstmeisje Marietje. Maar dan komt heks Secretia langs om te solliciteren naar de functie van fee. Als bovendien blijkt dat het Magie-poeder - waarmee de fee Fortunia al haar tovermiddeltjes maakt - om onverklaarbare reden op is, raakt iedereen in paniek. Kan de heks Secretia nog tegengehouden worden of zal het land omgetoverd worden in een onvriendelijk land, waar iedereen al zijn geld aan de belastingen moet afdragen?

Foto eerder gespeeld sprookje
www.hetsprookje.eu