Peize - Zondag wist de formatie van Henk Veenhof haar eerste zege van het seizoen te boeken. Directe concurrent FC Lewenborg werd met 4-2 verslagen. Door deze zege heeft Peize weer aansluiting gevonden bij de drie ploegen boven haar; vv St. Annaparochie, SV Olyphia Noordwolde en Lewenborg. Dat de nood hoog was, was bekend. Bij verlies werd het gat op de andere ploegen wel heel erg groot.

Peize begon aardig aan de wedstrijd en kwam via Simon Wekema op een 0-1 voorsprong. Niet veel later stond het echter al 1-1 en leek Peize van slag. Dit resulteerde in een slechte periode waarin de oranjehemden uit Stad op een 1-2 voorsprong wisten te komen. De gedachte ging rond: nee he, het zal toch niet? Peize wist de draad in het laatste gedeelte van de eerste helft weer enigszins op te pakken. Jarco Westerhof wist voor rust de belangrijke gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Na de thee was Peize een stuk sterker dan de Stadjers. Uit twee hoekschoppen van Niels Guchelaar werd uiteindelijk gescoord: de eerste werd door een verdediger van Lewenborg binnen gekopt (zo hard, dat deze door het net ging) en de tweede kwam voor de voeten van Frank Darwinkel, die wel raad wist met de bal.

De opluchting en blijdschap was na afloop groot. Eindelijk de felbegeerde overwinning die volledig terecht was. En nu, op naar de Esserberg, waar VV Helpman wacht.
Met vriendelijke groet,
De Selectie

klik hier voor de foto's