De Roden Girl Choristers sluiten het jaar af met een sfeervolle kerstuitvoering in Groningen. Zondagavond 23 december zal de romantiek van kerst voelbaar en hoorbaar zijn in de betoverende ambiance van de Der Aa-kerk. Onder leiding van Sonja de Vries verzorgen de Roden Girl Choristers vanaf 20.00 uur een Festival of Lessons and Carols, zoals in Engeland op veel plaatsen gebruikelijk is.

Traditie
Exact honderd jaar geleden is A Festival of Lessons and Carols voor het eerst uitgevoerd in King’s College Cambridge. Een traditie die in de loop der jaren wereldwijd vele mensen heeft geraakt en geïnspireerd. A Festival of Lessons and Carols vertelt het kerstverhaal aan de hand van 9 korte lezingen, afgewisseld met Carols en samenzang. In Groningen brengen de Roden Girl Choristers deze unieke kerstformule tot klinken.

Programma
Het festival biedt een gevarieerd programma met solisten en meerstemmige composities. Naast traditionele carols, zingt het koor verschillende werken in een moderner jasje, waaronder de première van Silent Night, in een bewerking door Sietze de Vries, die het koor tevens begeleidt op het beroemde Schnitger orgel. De onovertroffen bewerkingen van David Willcocks in O come, o come Emmanuel en God rest ye merry gentlemen worden afgewisseld met pittiger harmonieën in For him all stars have shone van Bob Chilcott en Balulalow van Anthony Baldwin.

RGC
De Roden Girl Choristers (RGC) bestaat uit ruim 20 meisjes tussen 8 en 18 jaar. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, musiceert op topniveau in Anglicaanse stijl en verzorgt jaarlijks meer dan 20 concerten op de belangrijkste concertpodia in binnen- en buitenland. De Roden Girl Voices, een ensemble van oudste solisten binnen het koor, laten tijdens deze uitvoering hun eigen repertoire horen. Ook de meisjes uit het opleidingskoor schuiven aan voor een eerste kennismaking met deze traditie.

Artistiek leider Sonja de Vries: “De Anglicaanse kersttraditie biedt een enorme rijkdom aan kerstmuziek. Gezongen door de heldere, stralende stemmen van deze meiden ontroert het keer op keer opnieuw.”

Bent u benieuwd wat u kunt verwachten? Bekijk dan een korte film van het koor, met opnames van de kerstuitvoering vorig jaar in de Der Aa-kerk: http://bit.ly/RGCfilmpje

Toegang
Toegangskaarten zijn voor €15 online verkrijgbaar op https://rodengirlchoristers.nl/tickets/, maar ook bij boekhandels Daan Nijman in Roden en Van der Velde (Akerkhof) in Groningen of telefonisch: 06-532 317 68. Aan de deur kosten de kaarten €18. Kinderen t/m 12 jaar kunnen de uitvoering gratis bezoeken, met kinderkaart.

23 december 2018 - Der Aa-kerk
Aanvang: 20:00 uur (deuren open om 19.15)
Roden Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries
Orgel: Sietze de Vries

De Roden Girl Choristers (RGC) bestaat sinds september 2000 en telt ongeveer 22 meisjes in de leeftijd van 8-18 jaar. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, musiceert op topniveau in Anglicaanse stijl en verzorgt jaarlijks meer dan 20 concerten op de belangrijkste concertpodia in binnen- en buitenland. De vaste begeleider van het koor is organist Sietze de Vries.

Meer informatie, een concertagenda en geluidsfragmenten zijn te vinden op www.rodengirlchoristers.nl

Foto Roden Girl Choristers Alfred Oosterman