#Roden - Op sportpark Oranje ontving onr vandaag koploper Velocitas. Dat het een lastige wedstrijd zou worden, stond bij voorbaat al vast.

ONR was echter niet van plan achteruit te hangen en daarmee Velocitas haar gang te laten gaan. Vanaf het begin klapte ONR in de duels en werden de gasten overklast.

ONR had een droomstart en in de 3e minuut kwam de thuisploeg al op een voorsprong. Het was Hendrik Rozema die de bal onderschepte, naar binnen dribbelde en verwoestend uithaalde. ONR bleef de bovenliggende partij en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Toch kreeg Velocitas de grootste mogelijkheid op een treffer. Vanaf de stip faalde de topscoorder van de competitie echter. ONR leek zich bewust van het belang van de wedstrijd en zette een tandje. Het duurde dan ook niet lang tot de 2-0 viel. Het was Bernd Voerman, die vandaag keer op keer bijzonder gevaarlijk was, die de goal op zijn naam kreeg. Richie Kiel stuurde Voerman diep met een formidabele steekpass. Voerman faalde niet.

Tot genoegen van het thuispubliek konden de oranjehemden zelfs een derde goal vieren. Het was wederom Voerman die op snelheid zijn tegenstanders de baas was. De pass van Sven Buigholt werd verzilverd waardoor de 3-0 genoteerd kon worden.

Na rust gaf Velocitas wat meer gas bij. Onr had hier moeite mee en gaf wat kansjes weg. De uitploeg was echter niet in staat om ONR pijn te doen. Het werd zelfs 4-0, Sven Buigholt was de gelukkige. De schoonheid van de aanval kon echter wel bewonderd worden voorafgaand aan het doelpunt. Hendrik Rozema had balbezit in de rechterhoek en wist de bal achter zijn standbeen door de benen van zijn directe tegenstander te spelen. Vanaf de achterlijn behield hij het overzicht, waarna Buigolt de bal koelbloedig binnen schoot.

Alsof dit nog niet voldoende was voor de equipe van Hendrik Timmer, werd er nog eenmaal doel getroffen. Jesper Roede, Koen van Os en Sjoerd Hoek werden inmiddels ingebracht. Zij vervingen Sven Buigholt, Bernd Voerman en Rens van der Knaap.

De 5-0 kwam op naam van een invaller. Jesper Roede werd vandaag ingebracht op de positie waar hij volgens menig persoon pas echt tot zijn recht komt: linksvoor. Het vernuft waarmee Roede deze positie invulde was voor menigeen een genot om naar te kijken. Het logische gevolg hiervan was uiteraard dat Roede zijn invalbeurt kon belonen met een treffer. Rik de Boer gooide de trukendoos open aan de zijkant en zag zijn watervlugge actie eindigen in een pass op Roede. Roede wist oorlog te maken in de 16-meter en controleerde de bal met uiterste precisie. Met rechts wist Roede de bal geplaatst tegen de touwen te schieten. Deze 5-0 was tevens de eindstand van vandaag.

ONR was Velocitas de baas. Was elk duel de baas en voetbalde gedurende de gehele wedstrijd onder de druk uit.
Volgende week wacht de laatste tegenstander voor de winterstop: Haulerwijk.
Hopelijk weten de oranjehemden deze wedstrijd een goed vervolg te geven.