RODEN - NNO Trio Classique | 1 december 2018. Het Noord Nederlands Orkest is de laatste jaren een zeer internationaal orkest geworden. Dat wordt zeker bevestigd door de drie musici die voor u zullen optreden: Sergei Bolotny, Noelle Weidmann en Keiko Sakuma. Zij komen uit Oekraïne, Frankrijk en Japan. Sergei is plaatsvervangend 2e concertmeester, Noëlle solo-celliste en Keiko is vaste pianist in de kamermuziekserie van het NNO. Ze studeerden in o.a. Kiev, Tokio, Wenen, Salzburg en Parijs waar ze ook speciale studies volgden voor de kamermuziek. Alle drie spelen ze inmiddels over de hele wereld, o.a. in vele Europese landen, Mexico, Japan en Israël. Ze brengen deze avond een romantisch programma met composities van Beethoven, Schumann en Brahms.

Programma 2019 huiskamerconcerten Theater de Winsinghhof
Op 25 maart 2018 vond daarvan de 8e jaarlijkse editie plaats. Destijds is door particulier initiatief gestart met de organisatie van huisconcerten, omdat er geen jazz en klassiek geprogrammeerd werd in ons Theater de Winsinghhof in Roden, wegens te weinig publieke belangstelling en relatief dure ensembles. Tevens ontbrak het goede netwerk. Dat er wel degelijk belangstelling bestaat voor jazz en klassieke muziek werd bewezen door het succes van de huisconcerten. Jaarlijks werden hiervoor 850-1000 kaarten verkocht, waarvan ongeveer 15% buiten de provincies Drenthe, Groningen en Friesland.

Klassiek & Jazz in De Winsinghhof
Vorig jaar is voor het eerst door De Winsinghhof een intiem klassiek festival en een jazzfestival georganiseerd en beide waren vrijwel uitverkocht. Ze bleken ook muzikaal gezien een succes. Ook in het lopende seizoen staat er nog een jazzfestival geprogrammeerd op 24 maart 2019, waarvoor nog kaarten beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er in het theater enkele klassieke concerten opgenomen, zoals NNO Trio Classique op 1 december en NNO Kopertrio op 13 april 2019.

Huisconcerten in 2020
Zoals u wellicht bekend is uit diverse media zijn er meerdere wijzigingen geweest m.b.t. Theater de Winsinghhof. Nieuwe directie, formele splitsing theater en landgoed in afzonderlijke stichtingen, lager budget en kleinere personeelsbezetting. Deze periode vraagt zorgvuldigheid en veel tijd van de huidige medewerkers. In goed onderling overleg is daarom besloten om de huisconcerten tot een tweejaarlijks evenement aan te passen; het ene jaar een jazzfestival in het theater en het jaar daarop een serie huiskamerconcerten. Dit is beter te behappen voor alle betrokken medewerkers en vrijwilligers en zo blijven jazz en klassiek goed aan bod komen in het theater.

Natuurlijk hopen wij van harte dat u de weg naar ons theater en de huisconcerten zult blijven vinden. De eerstvolgende editie is gepland op zondag 22 maart 2020, dus wat ons betreft zet u dit vast met dikke stift in de agenda 😊. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons bereiken via info@theaterroden.nl

Jazz Festival | 24 maart 2019
Op deze zondagmiddag kunt u van 13.00 tot 17.30 uur genieten van een gevarieerd aanbod Jazz.

José Zwerink Akoestisch Trio
Met haar donkere warme stem neemt José Zwerink u mee in songs over herinnering, heimwee, historie en hoop, ondersteund door vaste pianist Diederik Idema en versterkt door Bert van Erk op contrabas. Een mix van verhalende songs uit blues, gospel en jazz waar Westerse en Afrikaanse muziekstijlen elkaar ontmoeten.

Werner Janssen Quartet
Jazzsaxofonist Werner Janssen werkte onder meer samen met Chaka Kahn, Bono (U2) en Toots Tielemans. In Theater de Winsinghhof deelt hij met zijn fluwelen geluid graag zijn passie voor jazzmuziek.

Andors Jazz Band
De Andors Jazz band speelt jazzmuziek uit de Roaring Twenties. Zoals gebruikelijk in de beginjaren van de jazz, speelt de band akoestisch, alleen de vocale momenten zijn versterkt. Kortom, laat uzelf meevoeren naar de tijd van de Great Gatsby.

Wouter Kiers Quintet
Al op zeer jonge leeftijd maakte Wouter Kiers een tournee met Hans Dulfer door Japan, wat resulteerde in een uitnodiging om te spelen op het North Sea Jazz Festival. Hij is een veelgevraagd saxofonist en voelt zich als een vis in het water op het podium. Dat wordt een set waar jazzliefhebbers nog lang over zullen napraten!

Bestel kaarten voor Festival Jazz
Ons e-mailadres is: info@theaterroden.nl