Norg - GOMOS heeft zondagmiddag op eigen veld verloren van SC Stadspark. De ploeg van trainer Wim Bakering ging tegen de mede-promovendus met 1-2 onderuit.

door Jasper Boer

De eerste kans van de wedstrijd was al na vijf minuten voor de gasten uit Groningen, maar spits Youri Kleve raakte de paal. GOMOS was via Ivo Drenth een aantal keren gevaarlijk maar het bleef 0-0. Beide ploegen speelde geen goede wedstrijd, het moest vooral van strijd komen. SC Stadspark kwam echter in de blessuretijd van de eerste helft wel op voorsprong. Cedwin Tel schoot een vrije trap langs doelman Melvin Koning.

GOMOS begon de tweede helft (zonder de geblesseerde Jannes Siegers) goed en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een aantal gevaarlijke vrije trappen kopte Joris Adams van dichtbij over. Waar de gelijkmaker uit bleef kwamen de Groningers op een 0-2 voorsprong. Doelman Melvin Koning zag er opnieuw niet goed uit, waardoor Boye Boonstra kon scoren. GOMOS zat niet in de wedstrijd maar het bleef vechten. SC Stadspark moest een aantal fikse overtredingen maken, waardoor het spel vaak stil lag. In de laatste minuut viel toch nog de 1-2. De Groninger doelman kon een lob van Robert Elsinga nog net voor de lijn keren maar invaller Roy Slachter tikte de rebound binnen. Maar de aansluitingstreffer viel te laat. Na het laatste fluitsignaal kreeg aanvoerder Guido Koolen nog zijn tweede gele kaart en dus rood. SC Stadspark speelde ook een slechte wedstrijd maar zegevierde wel op de Schapendrift.

Volgende week zondag 25 november speelt GOMOS opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is vv Heerenveen de tegenstander in Norg. De wedstrijd op Sportpark Schapendrift begint om 14.00 uur.