De gasten uit Peize kwamen nog wel op voorsprong door Frank Darwinkel maar nog voor de rust werd de eindstand bereikt na doelpunten van Ingmar Liezenga, Rashid Conquet en Patrick Venema.
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij St. Annaparochie.

Bij GVAV kon men deze zondag een Super Sunday noemen want alle zes de zondagelftallen speelden op deze dag thuis. Mede daardoor kwam het toeschouwersaantal weer eens boven de honderd uit.
Hekkensluiter Peize begon de wedstrijd, misschien wat verrassend, met hoog druk te zetten op GVAV, dat daar blijkbaar niet op gerekend had. In de achtste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong toen Frank Darwinkel een vrije doortocht kreeg en geen moeite had om Remco Molenaar te passeren (0-1).
GVAV was nu wel wakker geschud en in de twaalfde minuut kreeg Ingmar Liezenga een vrije doortocht en ook hij was succesvol (1-1). GVAV kreeg hierna nog heel wat meer mogelijkheden. In de 21e minuut kon Rashid Conquet vanaf de 16-meter de bal na een afgeslagen hoekschop inschieten (2-1).
Joël de Jong tikte van dichtbij de bal naast en Daniël de Vries leek de bal binnen te koppen maar ook dat werd geen doelpunt. In de 29e minuut was het wel raak. De mee opgekomen linksback Lars Brouwer leverde een snelle voorzet over de grond af en de attent naar binnen gekomen Patrick Venema schoof de bal in de 29e minuut binnen (3-1).
Joël de Jong kopte in de 42e minuut de bal in een vrije positie over. Dat is natuurlijk geen schande want er zijn heel veel lange, meer aanvallend ingestelde spelers die niet goed hebben leren timen en hoog genoeg van de grond te komen. In de slotminuut van de eerste helft leek Rashid Conquet nog doeltreffend uit te halen maar de bal werd geblokt door een tegenstander.
In de tweede helft zakte het peil van de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Er was veel ijver bij beide partijen maar voetballend was het heel wat minder dan in de eerste helft. In de 65e minuut schoot Frank Darwinkel nog tegen de paal maar dat was de enige serieuze kans die er in de tweede helft voor Peize te noteren viel.
Ingmar Liezenga had zijn doelpuntentotaal voor GVAV nog wel op kunnen vijzelen maar toen hij in de 70e minuut alleen op het doel af kon, schoot hij van veel te ver in plaats van door te lopen. Enkele minuten mocht hij het nog eens uit een moeilijke hoek proberen maar Lennart Renkema wist de korte hoek goed af te schermen en de rebound was voor Ingmar te moeilijk.