Vastgezet Bericht.

BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Loon - Dit was een wedstrijd in de zondag 3e klasse waar van alles in zat. Rode en gele kaarten, doelpunten, spanning tot de laatste minuut van de wedstrijd. Een scheidsrechter die de wedstrijd niet echt onder controle kon houden. Publiek die zich met alles bemoeiden langs de zijlijn. En zelfs een oud-trainer van v.v. Roden die aan het roer staat bij LEO. Die overigens bij Roden 1 maar een half jaar trainer was en alweer de laan werd uitgestuurd. Het was een ouderwets gezellig middagje op een koude zondag bij LEO in Loon. Verslag DitisRoden.nl

Maar Nieuw-Roden moest het ermee doen en proberen om 3 punten mee naar huis te nemen. Nieuw-Roden die in de 1e helft de sterkere ploeg was en ook de rust in had moeten gaan met een 3-0 voorsprong. Toch stond het maar 1-1. Wilco Drent wist alleen het doel te treffen voor de Nei-Roners. Eerder had "good old" Peter Woldendorp Nieuw-Roden al op voorsprong moeten zetten, maar faalde voor het doel van de Loonse keeper. En als je zelf niet scoort dan maakt de tegenstander er meestal gebruik van. En dit gebeurde ook toen Evan Sturing de bal diagonaal het doel in schoot van Femko de Vries. De keeper die daarvoor de bal vanuit een voorzet nog ver het doel uit stompte en hierdoor voor de Loonse speler kwam, die hem daarna uit een onmogelijke hoek het doel in schoot. 1-1.

Na rust kwam het duel pas echt los. Na de aftrap was het LEO die al snel op een voorsprong had moeten komen. Maar ook de spits van LEO kreeg de bal helemaal verkeerd op de voet toen hij alleen stond voor keeper Femko de Vries. Nieuw-Roden kwam hier gelukkig mee weg. Even later kreeg Ivar den Hollander zijn 2e gele kaart nadat hij een speler volgens de scheidsrechter te hard onderuit haalde. Deze speler stond al snel weer op de been of er niets aan de hand was. De scheidsrechter trapte er in en Ivar den Hollander kon vertrekken van het veld. Toch bleef Nieuw-Roden op dat moment de ploeg die de beste kansen kreeg om op een voorsprong te komen. Dit lukte zelfs ook na een mislukte afstandsschot van Marcel Kuiper, die in de voeten terecht kwam van Wilco Drent en de bal af speelde na zijn broer Martijn Drent. Deze schoot de bal beheerst de netten in. Heel LEO schreeuwde om buitenspel en de grensrechter vlagde er ook voor. De scheidsrechter had het dit keer goed gezien, want er stond inderdaad nog een speler met nummer 20 (zie onderste foto) in het doelgebied van de keeper, waardoor Martijn Drent net geen buitenspel stond. 1-2.
Nieuw-Roden moest de voorsprong nog een half uur verdedigen en dat lukte aardig. Toch werd de gelijkmaker zo'n 10 minuten voor tijd er nog ingeschoten na een rebound. Even later had Jasper Blaauw zelfs de 2-3 op de schoen, maar ook hij kon de bal niet achter de Loonse keeper krijgen. Het was nog even billen knijpen daarna, want LEO wilde de 3 punten pakken tegen de 10 man van Nieuw-Roden. Alleen stond keeper Femko de Vries uitstekend te keepen en wist het doel na 90 minuten en 6 minuten extra tijd schoon te houden. Hij werd hiermee bekroond tot man van de wedstrijd. Ook Rens Komdeur speelde een uitstekende wedstrijd. De Lasse Schöne Look a like van Nieuw-Roden, die als een echte pitbull op het veld zijn tegenstander niet meer los laat.

Achteraf gezien een verdiende punt, maar er had meer ingezeten als er zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen en de wedstrijd met 11 spelers uit hadden gespeeld. Het was aan beide kanten geen goede wedstrijd, maar spannend was het wel. Nieuw-Roden blijft hiermee nog altijd ongeslagen in de 3e klasse en stijgt zelfs naar de 3e plek. Een geweldige prestatie ondanks de vele blessureleed. Annen ging trouwens met de periodetitel er vandoor, door uit te winnen met 2-3 van kampioenskandidaat Veendam 1894.