Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het

St Annaparochie - Het venijn zat in de staart bij de wedstrijd Sint Annaparochie - Roden zondagmiddag.

Roden had aan winst genoeg om de eerste periodetitel binnen te halen. Het liep anders. In de eerste helft waren er kansen over en weer en het was eigenlijk verbazend dat de brilstand bij rust nog op het bord stond. Want het had gezien de mogelijkheden makkelijk 3-5 voor Roden kunnen staan. Na de rust hetzelfde spelbeeld met kansen voor beide teams met Roden net iets beter dan de tegenstander. Dat kleine voordeel werd in de 66e minuut beloond. René de Vries kopte de 0-1 binnen na een uitstekende actie en voorzet van Nick ter Arkel. Sint Anna krop wat meer uit z'n schulp en ging logischer wijs op zoek naar de gelijkmaker. Het was Klaas Kleiker die zijn doel met een aantal uitstekende reddingen schoon hield, waarbij Roden ook nog een paar goede kansen op de 0-2. Tot de laatste minuut. Een lange bal van achteren werd verlengd en Pieter Jan Plat nam de bal in een keer op de schoen en scoorde de 1-1. In het tumult na deze goal (was het buitenspel?) kreeg een speler van Roden nog rood. Direct na de aftrap van Roden floot de scheidsrechter voor het einde.

Omdat LSC 1890, zoals verwacht, met duidelijke cijfers van FC Lewenborg won (5-0), kapen die, op doelsaldo, de eerste periode voor de neus van Roden weg.

Volgende week, 25 november, staat aan de Norgerweg de Noordenveld derby tegen hekkensluiter Peize op het programma, aanvang 14.00 uur.