Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Wijnjewoude - Won ONR een punt of verloor het er twee? Dat was na afloop van de wedstrijd in Wijnjewoude een beetje de vraag.

Als je 80 minuten tegen een achterstand aan kijkt, tegen een goede ploeg en na een 2-0 achterstand terug komt tot 2-2, dan lijkt het of het een knap resultaat is.

Als je een goede wedstrijd op de mat legt, met veel inzet, passie, strijd en af en toe tevens weer goed voetbal. Een aantal hele grote kansen krijgt en in de 93e minuut bij een gelijke stand alleen voor de keeper verschijnt, maar die inzet helaas gekeerd zien door de keeper, dan had je eveneens deze leuke pot kunnen winnen.

ONR miste Bernd Voerman door een spierblessure. Voor hem stond Bertrik Nienhuis deze zaterdag weer in de basis. Voor de rest stond er hetzelfde team als de week ervoor tegen Boerakker. De oranjehemden begonnen ongelukkig en kregen in de derde minuut al een penalty tegen. Een onbesuisde actie van de verder zeer goed spelende, nog maar zestien jarige Rik de Boer deed de zeker fluitende leidsvrouw Ter Bork-Meijer naar de stip wijzen. De strafschop werd beheerst binnengeschoten door de blauwhemden. Een zware domper voor ONR dus en het was afwachten hoe ze hier mee om zouden gaan. Dat bleek gelukkig goed te zijn. Ze herpakten zich en deden niet onder voor de op dat moment medekoploper. Het kreeg een aantal goede kansen, maar de keeper van ODV bleef de baas. Wel had de ploeg uit Roden wat moeite met het opkomen van de backs van de thuisploeg. In de 40e minuut was de spits van ODV in de zestien met een mooie actie de spelers van ONR te slim af en schoot beheerste de 2-0 binnen. Gelijk na de aftrap was het gelukkig ook raak voor de “Roners”. Een mooie aanval over de linkerkant van Nienhuis en een goede voorzet vanaf de achterlijn die makkelijk kon worden binnengeschoten door Leon Schievels leverde ONR de aansluitingstreffer op.

In de rust werd de tactiek onderling doorgesproken. “Hoe gaan we de opbouw van ODV verstoren?” Het resultaat was in de tweede helft te zien. ODV kwam door het goed druk zetten van ONR minder aan voetballen toe. Met veel inzet probeerden de manschappen van trainer Timmer de gelijkmaker te forceren. Echter de verdediging van de thuisploeg gaf geen krimp en het leek gedurende de tweede helft steeds lastiger voor ONR om nog een punt te halen. Er werd nog drie maal gewisseld om iets te veranderen. Hierbij maakte Koen van Os deze middag zijn debuut seizoen. Uiteindelijk lukte het dan toch. In de 83e minuut draaide Hendrik Rozema de bal met links gevaarlijk in. De inzet werd nog net aangeraakt door wederom Leon Schievels, waardoor de bal onhoudbaar achter de doelman verdween. 2-2 met nog zeven minuten te spelen. ONR wilde meer en bleef vooruit voetballen. Het moest natuurlijk wel oppassen op de counter van ODV en hierdoor het zwaar bevochten puntje niet weer te verliezen. Dat gebeurde niet. Drie minuten in blessuretijd kon zelfs Sven Buigholt de winnende nog binnenschieten. Alleen voor de keeper schoot hij echter tegen de voet van de goed keepende doelman, waardoor de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel eindigde. Hiermee was de trainer van ODV het meest gelukkig, gaf hij later zelf aan.

Hopelijk kan ONR het goede spel volgende week thuis om 14.30 uur op Sportpark Oranje een vervolg geven tegen Helpman. Een andere topper uit deze klasse.