Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Hockey - Afgelopen zondag stond de ‘Dashclash’ op het programma in Roden. de koploper uit Hoogezand kwam op bezoek, dus wij wisten al dat het een zeer lastige kluif zou worden om de drie punten veilig binnen Roden te houden. Desondanks zijn wedstrijden tussen deze twee ploegen altijd beladen, waardoor er wellicht vandaag ruimte is voor een stuntje.

Na weken lang vanaf het eerste fluitsignaal direct bovenop de tegenstander te zitten, besloten we vandaag om Dash te laten hockeyen. Dash heeft meer ervaring binnen de ploeg en een aantal handige spelers in huis. Aan ons dus de taak om Dash het tempo te laten bepalen en tot aan de middellijk geen druk te zetten. Zo voorkwamen we dat we al vroeg in de wedstrijd fysiek en conditioneel weggespeeld zouden worden. Dit pakte naar omstandigheden goed uit. Dash was vanaf minuut 1 de betere ploeg, maar we wisten het in eerste kwartier het doel droog te houden en creëerden zelfs af en toe een mogelijkheid. Voor de wedstrijd was al bekend dat Daniël, een van de aanvallers van Dash, een loepzuivere backhandslag in petto heeft en dat bewees hij nog eens toen hij de ruimte kreeg net binnen de cirkel. Een dekkingsfout werd hard afgestraft. In wedstrijden als deze moet je iedere seconde scherp zijn en als team knokken voor elke meter en elke bal. Echter wist Dash de voorsprong te verdubbelen door een goed uitgespeelde aanval rond de 20e minuut: 0-2.
10 min voor het rustsignaal maakte links-mid en verslagschrijver Floris zijn eerste goal na 3 jaar in Heren 1 na een keurige steekbal van Thies. De aansluitingstreffer wekte weer vertrouwen op binnen de ploeg en de resterende 10 minuten wisten we dan ook goed onder controle te houden.

In de rust kwamen we tot de conclusie dat we helemaal niet gek stonden te ballen. Dash is immers de nummer 1, dus een 1-2 achterstand was een goed uitgangspunt om een tweede helft mee te starten.

De tweede helft begon zoals de eerste. We lieten de gasten wederom het spel maken en daarbij waren we gespitst op de eventuele foutjes in de passes van Dash. Dash leek zich na 10 minuten wat zorgen te gaan maken over de kleine voorsprong, wat zich uitte in frustratieduwtjes en ontevredenheid richting de scheids. Maar Dash werd er niet minder fel door. Conditioneel en fysiek merkten wij dat Dash het beter voor elkaar had in het laatste kwartier van de wedstrijd. Zij voerden de druk steeds verder op en fouten werden bijna niet meer gemaakt aan hun kant. Corners werden vaker weggegeven door ons maar door vechtlust bleven wij overeind staan. Uiteindelijk bleek de wedstrijd voor ons 10 minuten te lang te duren. Dash wist mede door een strafbal, na een vermoedelijke overtreding van Jasper, en 2 andere uitgespeelde goals de wedstrijd toch nog definitief naar zich toe te trekken. 1-5 Werd uiteindelijk de einduitslag. Ietwat geflatteerd, want diegenen die aanwezig waren hebben 60 minuten lang naar een leuke pot gekeken die door strijdlust werd gedomineerd.

Komende zondag is het tijd voor revanche. We reizen voor de tweede keer in ruim een maand wederom af naar Meppel om daar de 9-3 bekernederlaag goed te maken. Op 25 november sluiten we de eerste seizoenshelft af tegen Coevorden op eigen veld. Coevorden staat momenteel 3 punten onder ons, dus dit belooft hoe dan ook een spannende pot te worden!

Ondertussen maak ik nog even gebruik van de gelegenheid en gooi ik de topscorerslijst maar even online 😉