Roden - Op een goed bespeelbaar veld in Roden, maakte de thuisclub er een plezierige middag van voor hun supporters.

Waar vorig jaar Boerakker in de derde klasse ONR nog de baas was in de onderlinge duels, was het nu wel iets anders.

De oranjehemden speelden, vooral de eerste helft fris en goed voetbal. Creerden veel kansen en scoorden de eerste helft drie maal. Leon Schievels, Sven Buigholt en Hendrik Rozema waren de doelpuntenmakers. Dat er maar drie maal gescoord werd, was eigenlijk het enige minpuntje. Qua kansen hadden dat er nog wel een aantal meer mogen of moeten zijn. Boerakker stelde deze dag teleur en lieten weinig zien.
Na rust bleef ONR doorgaan. Het leverde in de 52e minuut door Schievels de 4-0 op. Een minuut later was het alweer 5-0. Een strakke voorzet van schievels werd onhoudbaar binnengeschoten door een speler van Boerakker. Waar het er op leek dat ONR richting een monsterscore ging, stokte het vervolgens wat. In de 61e minuut scoorde Boerakker na een snelle uitval de 5-1. Een goede voorzet werd van dichtbij ingeschoten. Jelle Bouma uit de A1 (verving Tarick Kalsbeek ivm elleboogblessure) redde in eerste instantie, maar de rebound was hem te machtig. Schievels tilde in de 69e minuut nog wel de uiteindelijke eindstand naar 6-1. Dit door een mooie actie en assist van invaller Emile Wolvis.

In deze verder sportieve wedstrijd was de zaterdagclub uit Roden hun streekgenoot uit Boerakker nu dus wel de baas.

Volgende week krijgen beide teams een lastige tegenstander. Boerakker speelt thuis tegen Helpman en ONR gaat op bezoek bij mede koploper ODV.