Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Assen - GOMOS heeft donderdagavond met 3-5 verloren van vv Emmen. De ploeg van trainer Wim Bakering is door de nederlaag uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Door Jasper Boer

Door het ontbreken van een lichtinstallatie werd de wedstrijd tijdens de eerste knock-out ronde gespeeld op het sportpark van Achilles 1894 in Assen. Bij GOMOS ontbraken een aantal spelers, waaronder aanvoerder Guido Koolen en doelman Melvin Koning. Hierdoor maakte Justin Oosterman, doelman van GOMOS JO19-1, zijn officiële debuut bij het eerste elftal. De ‘gasten’ uit Emmen begonnen sterker aan de wedstrijd en kwamen dan ook in de twaalfde minuut op voorsprong. Verdediger Alex Blekkink schoot uit een corner van dichtbij raak. GOMOS had moeite om het spel te maken maar kwam na een halfuur spelen toch terug in de wedstrijd. Joris Adams schoot raak uit een vrije trap, 1-1. Toch ging vv Emmen met een voorsprong de rust in. Aanvoerder Patrick Eberhard kopte de 1-2 binnen. GOMOS kwam voor de rust ook nog eens met tien man te staan. Aanvoerder Roy Slachter haalde in de laatste minuut voor rust een doorgebroken speler neer en moest met rood vertrekken.

Trainer Bakering begon de tweede helft met twee verse krachten, maar al snel viel de 1-3. Nadat verdediger Jordi van Esch de fout in ging scoorde Jan Jaap Wever. Even later werd het ook 1-4. Patrick Eberhard scoorde zijn tweede treffer van de avond. De wedstrijd leek gespeeld, maar toen vv Emmen door een blessure met tien man kwam te spelen (er was al drie keer gewisseld) begon GOMOS er weer in te geloven. Tien minuten voor tijd maakte ook Joris Adams zijn tweede treffer van de wedstrijd. En één minuut later werd het zelfs 3-4 door een doelpunt van Jordi van Esch. Het meegereisde publiek uit Norg schreeuwde GOMOS naar voren, maar de 4-4 zat er helaas niet meer in. vv Emmen gooide de wedstrijd nu wel definitief op slot en scoorde vijf minuten voor tijd de 3-5. Al leek doelpuntenmaker Sem Nijkamp wel in buitenspelpositie te staan.

GOMOS kan door de uitschakeling het vizier weer gaan richten op de competitie. Aanstaande zondag 11 november staat er geen wedstrijd op het programma. De Norgers hervatten een week later de 1e klasse F met een thuiswedstrijd tegen SC Stadspark.