Roderesch /Alteveer /Steenbergen: De ijsbaan van de 3 Rasdorpen was op donderdag 8 november in de ochtend, het toneel van de vrijwillige helpers van de Esborg school uit Roden en de Sbb medewerkers uit Langelo, welke meehielpen om de ijsbaan weer winterklaar te maken. De enthousiaste vrijwilligers hebben de begroeiing rondom de ijsbaan verwijderd, en met de speciale RAS-boot wordt op 15 nov. de begroeiing aan de oostzijde van het water verwijderd.

De leerlingen van de Esborg school zijn wederom een samenwerking overeengekomen met Staatsbosbeheer, gedurende het school seizoen 2018 – 2019. Een grote groep leerlingen van de Esborg school zal hun stage vrijwillig vervullen in het Staatsbosbeheer bosgebied vanaf Alteveer tot Roden. Aangezien de ijsbaan van de RAS-dorpen in dit gebied ligt en het schaatsseizoen aanstaande is, mag de ijsvereniging zich wederom verheugen op de actieve inzet van de jeugd-stage.

Staatsbosbeheer (eigenaar van het RAS-ijsbaan perceel) onder leiding van Henk Denkers
en Wout Snippe zorgden ook dit jaar er weer voor dat het terrein rondom de RAS-ijsbaan keurig gemaaid en onderhouden wordt. In oktober was het maaiwerk al door Henk gedaan onder een prachtige najaarszon. De leerlingen van de Esborg school zijn al 9 jaar actief bij de ijsbaan en kwamen deze keer graag weer op herhaling. Op donderdag 15 november gaan de schoonmakers de puntjes op i zetten, tijdens de 2e schoonmaakdag.
Het bestuur van de ijsvereniging RAS is erg blij met deze sterke en vaardige handen van de SBB en de Esborg jeugd, Deze schitterende samenwerking van Onderwijs, Natuurbeheer en de RAS-ijsvereniging blijkt een mooi voorbeeld van samenwerking waar alle partijen beter van worden. Het enthousiasme van de leerlingen van de Esborg school onder leiding van Jan van der Tuin, Wieb Smid en Gert Keizer is elk jaar zeer groot. Het bestuur van de ijsvereniging RAS is er niet alleen om mee te helpen, maar heeft tijdens de koffie pauze de traditionele en broodnodige Koek en Sopie + pepernoten voor de jeugd en de overige vrijwilligers. De Jaarvergadering van de ijsvereniging RAS is op vrijdagavond 16 november.

Schaatsen doet de ijsvereniging RAS binnenkort ook weer volop.
Op zaterdag 29 december en zaterdag 16 februari 2019 kunnen de RAS-sers gratis schaatsen op de Kunstijsbaan Kardinge te Groningen en als Koning Winter het wil, binnenkort ook weer op RAS-ijsbaan met haar honderden lichtjes aan de Norgerweg te Alteveer.

Foto's en film Roel Lubbers©