Norg - De bekende journalist, Ruslandkenner en schaakliefhebber Alexander Münninghoff geeft donderdag 15 november een lezing in restaurant Tafel20 op uitnodiging van Noordenveldleest.

In de bestseller De Stamhouder vertelt Münninghoff over zijn bijzondere familiegeschiedenis en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Een Russische gravin als grootmoeder, een schatrijke spion voor de geallieerden als grootvader, een vader bij de Waffen SS, een moeder die hem na de oorlog ontvoert naar Duitsland, waarna hij op 7-jarige leeftijd door zijn grootvader terug-gekidnapt wordt.

Een boeiende avond waarin de auteur ons zal meenemen in zijn verleden en heden want: “De kennis over het verleden wordt onderschat. Ik vind dat je niet goed kunt leven als je niet weet wat er in het verleden gebeurd is. Je moet de bouwstenen kennen.”

Kaarten bestellen: tickets.daannijman.nl/noordenveldleest

Noordenveldleest is een samenwerkingsverband van Boekhandel Daan Nijman, de bibliotheken in Noordenveld en particulieren met als doel het lezen in gemeente Noordenveld te stimuleren.

Datum: 15 nov
Begintijd: 20:00 uur
Locatie: Restaurant Tafel20, Westeind 7, Norg
Kosten: € 7,50