RODEN - Burgemeester Klaas Smid en wethouder Alex Wekema ontbeten woensdag met kinderen van basisschool ’t Hoge Holt aan de Lijsterbesstraat in Roden. Het ontbijt was onderdeel van de 16e editie van de Nationale Ontbijtweek van 5 tot en met 9 november.

Feestje
Burgemeester Smid en wethouder Wekema zagen er woensdag naar uit. “Het thema van dit jaar is ‘Een feestje voor iedereen’. Dat geeft aan dat goed ontbijten niet alleen gezond is, maar ook leuk. Wij gaan er dan ook een gezellig samenzijn van maken. Het is sowieso altijd boeiend om te horen waar de kinderen mee bezig zijn en hoe zij denken over bepaalde onderwerpen. Wij hebben er zin in!”

Goed doel
Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Een van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de hele klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt. Burgemeester Klaas Smid overhandigde een cheque t.w.v. 100,- euro voor de stichting Kinderpostzegels.
Foto's© Anne Rutgers