Hoogeveen - Het was de dag dat we ons in de subtop konden mengen door uit bij Hoogeveen voor de derde keer dit seizoen de winst te pakken. Ook konden we voor de vierde keer op rij ongeslagen blijven. Opmerkelijk is trouwens dat topscorer Bastiaan na de hattrick van vorige week de pot van vandaag niet leek te zien zitten. Voor het verzaken staan 1 stille meter en 3 strafmeters genoteerd achter zijn naam. De rest van de ploeg stond al anderhalf uur voor aanvang in de kleedkamer, dus aan voorbereiding geen gebrek. Genoeg geluld nu, tijd voor de wedstrijd.

De eerste helft hadden we redelijk onder controle. We startten fel en lokten al snel een aantal corners uit. Onze specialiteit ligt echter niet bij de corners, dus deze resulteerden in niets. Andersom kwam Hoogeveen er een aantal keer goed uit door middel van snelle counters en wist voor wat dreiging te zorgen voor ons doel. Jasper oogde gelukkig vanaf minuut 1 al fris en wist daarom zijn hok lange tijd schoon te houden. De mannen van Hoogeveen kregen meer grip op ons naarmate de wedstrijd vorderde door ons vaker vast te zetten bij het uitnemen rondom onze cirkel. Wij wisten ons er geen raad mee en leverde steeds vaker de bal slordig in. De eerste goal viel dan ook in het tweede gedeelte van de eerste helft in het voordeel van Hoogeveen. Na een snel uitgespeelde counter wist de spits de bal voor het goal beheerst en halfhoog in de linkerhoek te flatsen. Waar wij thuis onze rug normaal rechten na een tegentreffer, lijken wij in uitwedstrijden gefrustreerd te raken, wat zich vooral uit tegenover met name medespelers en de scheids. Gelukkig wisten wij de schade beperkt te houden en gingen we de rust in met een 1-0 achterstand.

In de rust benadrukten wij nog extra dat we ons niet bezig moesten houden met de scheids, omdat wij al vroeg hadden ingezien dat deze nog wel eens een bepalende rol zou kunnen gaan spelen… tijd voor een beetje meer peper in de kont!

De tweede helft begon helaas niet zo offensief als we hadden bedacht in de rust. Sterker nog, de kansen waren erg schaars in de tweede helft en we begonnen in de opbouw nog meer fouten te maken dan we al deden. De aanvallers waren niet meer te bereiken en hoogeveen zag in dat de 3 punten vandaag in zuid-Drenthe zouden blijven. Ook de scheids begon tegen te werken. Opzettelijke overtredingen binnen de 23-meter van hoogeveen werden niet meer in ons voordeel bestraft met strafcorners, Rutger en Bjorn kregen na enkele klachten richting de scheids een groene plak te zien en het roepen van ‘wat nou weer’ was voldoende aanleiding voor de scheidsrechter om Max een gele prent te geven. Niet zo gek dus dat Hoogeveen thuis aan zo veel punten komt. Trouwe supporters die vanuit Roden waren meegereisd kregen zelfs gratis bier uitgereikt van het thuispubliek als tegemoetkomertje, vanwege de schaamte die het thuispubliek uitte over hun eigen scheidsrechter. Hoogeveen wist in het laatste kwartier de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken door de 2-0 binnen te werken. Ondanks het nazomerse zonnetje en de goede voorbereiding was deze zondag een totale off-day. Het enige lichtpuntje van de wedstrijd was ‘the man of the match’ Jasper, die een waanzinnige pot heeft gekeept! Chapeau !

Komende zondag staat in Roden de ‘Dashclash’ weer op het programma na alweer 554 dagen. De nummer 2 van de competitie komt op bezoek onder leiding van Hans. Dash gaat als torenhoog favoriet de wedstrijd tegemoet, maar op Roden kan het spoken en wij zullen er alles aan doen om met strijd en passie een mooie pot op de mat te zetten. We hopen jullie allen te zien om 14.45 uur op MHC Roden!