HAREN – Op de zoveelste mooie zaterdagmiddag werd er afgetrapt op het hoofdveld bij Helpman.

Aangekomen op het sportpark was er geen ontvangst. Uit betrouwbare bron wisten we dat de tegenstander al 2 uur voor de wedstrijd aanwezig moest zijn. Wel was duidelijk aangegeven welke kleedkamer en welk veld er gespeeld moest worden. De zelfredzaamheid bleek groot onder de Nieuw Roden dames en al snel stonden ze op het veld.

Helpman verzuimde te scoren, Slecht verdedigend werk bij Nieuw Roden gaf Helpman meerdere mogelijkheden. Dit terwijl Nieuw Roden al vlug uitliep met drie doelpunten. Nikki Bosman maakt de 0-1 door goed doorlopen op tweede paal. De hardwerkende Amber Bandringa slalomt bijna met de bal het doel in en ziet de bal nog net weggewerkt door een Helpman verdedigster. De bal wordt onderschept door onze nummer 10 en Nancy Loth haalt van 20 meter genadeloos uit. 0-2, De 0-3 nam Amber Bandringa wel voor haar rekening. Helpman weet nu wel een fout af te straffen en zet de ruststand op 1-3.

Gelijk na het eerste balcontact werd duidelijk dat verdedigend en opbouwend Nieuw Roden als een huis stond. De ruimtes die Helpman nu gaf werd ze fataal. Ondanks dat vele meiden van Helpman karakter toonden en tot de laatste seconde bleven strijden, kon Helpman niet voorkomen dat Amber Bandringa vier keer het doel wist te vinden.