Roden - Zondag 4 november was de voetbalvereniging De Trije Doarpen (Britsum, Cornjum en Jelsum in de gemeente Leeuwarden) de tegenstander van vv Roden aan de Norgerweg.

Roden begon niet echt scherp aan dit duel. Veel slordige passes en te weinig beleving. En omdat DTD de gehele wedstrijd op de counter speelde viel er in de eerste helft weinig te genieten. Uitzonderingen waren de twee goals die beide partijen maakten. Eerst hielp Erwin de Vries in de 19e minuut met een goed schot DTD aan de 0-1 en in de 35e minuut maakte Nick ter Arkel op fraaie wijze de 1-1
namens Roden.

In de tweede helft tapte Roden uit een ander vaatje. Er was meer beleving, er werd meer druk gezet op de tegenstander en het samenspel was nauwkeuriger. Dat leverde een aantal kansen op die echter niet werden benut. Uiteindelijk in de 75e minuut werd het betere spel van Roden beloond. Enrico Wardenier scoorde de 2-1 na een uitstekende voorzet van Robin van der Tuin. DTD probeerde het nog wel, maar kwam niet tot echt uitgespeelde kansen. En dus bleven de 3 punten in Roden.

Door het 2-0 verlies van LSC 1890 bij LAC Frisia mag Roden zich na 7 wedstrijden koploper noemen van de 2e klasse K.

Volgende week zondag 11 november is er geen programma voor Roden. Die zondag erna, 18 november, staat de uitwedstrijd tegen St. Annaparochie op de planning, aanvang 14.00 uur.

Foto's © Coby van Zanten