LEEK - Zaterdag 3 november werd het afscheidsfeest voor de bevolking georganiseerd op Landgoed Nienoord onder de titel “Samen uit Leek”. Om dit samen met de inwoners van Leek te vieren, waren er rondom Nienoord verschillende activiteiten georganiseerd.

Om 10.00 uur zaterdagochtend was burgemeester Berend Hoekstra aanwezig op de Streekproductenmarkt bij de Boerderij Oosterheerdt, om de dag feestelijk te openen. De dag verder was de burgemeester op elke gebeurtenis en evenement wel te zien, om ook te genieten van bijna zijn laatste optreden van de burgemeester van de gemeente Leek.

Verder waren er bij het Havengebouw optredens van het Shantykoor Abel Tasman en in dat gebouwtje verkoopt De Zijlen eigengemaakte producten en hebbedingetjes van de gemeente Leek. De Speelgroep Leek liep de hele dag met historische figuren tussen alle activiteiten door. In de Oranjerie van Museum Nienoord werden de hele dag dam-, schaak- en bridge-clinics georganiseerd. Er waren demonstraties te bezoeken van zang en kunst. In de Noordhal van het museum traden tussen de programma-onderdelen verschillende Dj’s op. Ook voor kinderen waren er (knutsel)activiteiten in het museum, ondersteund door vrijwilligers van het Jongerenwerk van Spinn (Speelweek Leek).

Voor de bewoners met de kinderen was het lastig om alles te kunnen bezoeken, het Familiepark was de dag gratis te bezoeken en het Circus Bossle hield hier ieder uur vanaf 11.00 uur een geweldige voorstelling. De voorstellingen van het Circus zaten elk uur vol en de kinderen met hun ouders genoten hier volop van. De treintjes reden ook gewoon en Muziekkorps Concordia Zevenhuizen gaf shows tussen door samen afgewisseld door de Koetsebloazers.

Kortom veel te zien en te beleven en aan iedereen was gedacht en natuurlijk voor alle mooie dingen die er zijn in Nienoord goed te promoten was het een geslaagde dag die nog tot in de late uurtjes doorging. Burgemeester Berend Hoekstra bedankt voor alle jaren in Leek en voor u is het nu voorbij, maar voor de bewoners begint een nieuwe gemeente met nieuwe invloeden.