Apeldoorn - In de eredivisie zaal is KTP Nieuw-Roden er niet in geslaagd om de nieuwe koploper Futsal Apeldoorn te verslaan. De Apeldoornse vrouwen waren met 4-2 te sterk voor de Nei-Roners.

Grote plaaggeest voor Nieuw-Roden was de Apeldoornse Sabine Gerrits die maar liefst 3 doelpunten op haar naam wist te schrijven. Nieuw-Roden kwam nog wel op een 0-1 voorsprong in de 4e minuut door Femke Mulder. Even daarna sloeg Sabine Gerrits toe met een hattrick binnen 5 minuten. Angela van Rooij wist voor rust de genadeklap uit te delen en maakte de 4-1 na defensieve fouten. Na rust wist Mariël Miedema nog wel tegen te scoren.

KTP Nieuw-Roden zakt hierdoor naar plek 3 en Futsal Apeldoorn is de nieuwe koploper in de eredivisie, omdat TPP uit Pernis vrijdagavond niet speelde en daardoor zakt naar de 2e plek. De eerste 4 ploegen spelen play off wedstrijden om het kampioenschap van Nederland.

Vrijdag 9 november speelt Nieuw-Roden om 20:30 uur de thuiswedstrijd in Sportcentrum Leek tegen rode lantaarndrager Avanti uit Stiens.