Nieuw-Roden - Op zaterdag 10 november organiseert Café de Kastelein een echte Blues avond voor de echte liefhebbers met de blues band Rolex.

De band Rolex speelt sinds 2017 in een nieuwe bezetting. De bandleden komen allen uit het noorden van Nederland en hebben in verschillende combinaties in bands al heel wat jaren samen muziek gemaakt.

Lex Kleyn (gitaar) en Rob Douma (bas) kennen elkaar uit de band 'Bluesteps and the Horns'. Naast live optredens op RTV Drenthe, Groningen en op kleinschalige bluesfestivals in de Noordelijke provincies, was deze band vanaf 1998 tot en met 2011 de vaste band tijdens het Oerol-festival in Terschelling. Peter Kooi (keyboard) en Peter de Vries (drums) hebben zalen platgespeeld met de top 100 formatie '6th Sense'. Ieme van der Veen (vocals) en Peter de Vries (drums) maakten furore met de metal band 'Lava'.

De bandleden hebben achtergronden in veel verschillende muzikale stijlen, maar in de band Rolex komt de gezamenlijke liefde voor de blues tot uiting. De uitstapjes naar andere genres zoals jazz, funk en fusion maken het alleen maar leuker!

Zaterdag 10 november
Aanvang 21:00 uur