RODEN - Maandag 5 november start in Bibliotheek Roden de cursus ‘Aan de slag met je DigiD’. Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten? Meld je dan nu aan, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Steeds vaker vraagt de overheid naar je DigiD: je digitale sleutel die je nodig hebt om zaken te doen met de overheid. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, een zorgverzekering of het inzien van je pensioen, het kan bijna niet meer zonder je DigiD. Nog niet iedereen weet hoe dit werkt, daarom bieden de Bibliotheken in Noordenveld een beginnerscursus ‘Digisterker; aan de slag met je DigiD’ aan.

Maandagavond 5 november om 19.30 uur start de cursus in Roden. De cursus bestaat uit vier dagdelen van ongeveer twee uur en wordt gegeven door twee gecertificeerde docenten. Deze cursus is bedoeld voor mensen die met een computer kunnen werken, al een beetje met internet kunnen omgaan en kunnen e-mailen.

Inwoners van de gemeente Noordenveld kunnen gratis deelnemen aan deze cursus. Een lidmaatschap van de bibliotheek is hiervoor niet verplicht. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.bibliotheekroden.nl. Bij minimaal 4 aanmeldingen gaat de cursus door. Let op, aan de cursus kunnen maximaal 6 cursisten per keer mee doen.