De bibliotheken in Noordenveld organiseren in samenwerking met het Huus van de Taol een Peter van der Velde-schrijfwedstrijd. Schrijf een gedicht of verhaal (maximaal duizend woorden) in de Drentse taal. Wie dat verhaal of gedicht schrijft in de stijl van de in Noordenveld beroemde schrijver Peter van der Velde uit Roderwolde maakt kans op een prijs die 15 december 2018 worden uitgereikt tijdens de speciale slotmiddag in het MFA in Roderwolde.

Peter van der Velde, hoofdmeester in Roderwolde werd honderd jaar geleden geboren en heeft ons prachtige, Drentse gedichten en verhalen nagelaten. Daarom is het jaar 2018 uitgeroepen tot Peter van der Velde-jaar met tal van activiteiten. Begin februari was er een mooie openingsmiddag waar bekend werd gemaakt dat er in Roden een straatnaam naar hem genoemd wordt; de Peter van der Veldelaan. Op 30 juni werd er een literaire fietstocht van ongeveer 50 kilometer georganiseerd met onderweg dichters en voorlezers en elke maand plaatst De Krant een gedicht van Van der Velde dat besproken wordt door een andere schrijver.

Om te zorgen dat potentiële schrijvers kennis maken met het werk van deze schrijver, mag iedereen proberen om een prachtig Drents gedicht of verhaal te schrijven. Voor de beste schrijver of dichter ligt een mooie prijs klaar. Wie het werk van Peter van der Velde nog niet kent, kan één van de bundels Winter op de Paaizermao of Trekwaark aanschaffen of lenen in de bibliotheek. Of de websites
www.huusvandetaol.nl /literatuur/drentseschrievers of www.petervandervelde.nl raadplegen.

Insturen gedichten of verhalen kan tot uiterlijk 25 november naar:
y.timmer@biblionetdrenthe.nl. Voor meer informatie kunt u mailen of bellen met
info@huusvandetaol.nl of 0593-371010.