Noordenveld- Het blad kan weer in bladbak
Het blad begint weer te vallen. De gemeente Noordenveld wil graag de inwoners de mogelijkheid bieden om het blad apart aan te bieden. Daarmee willen we het niet alleen gemakkelijker maken, maar ook goedkoper. Blad uit de bladbakken kunnen we namelijk goedkoper afvoeren dan het afval uit de GFT container. Minder blad in de GFT container leidt dus tot lagere kosten en dat is weer gunstig voor de afvalstoffenheffing.

Werkwijze
De bladbakken worden weer geplaatst door de medewerkers van de gemeente. Ze zijn speciaal bedoeld voor bladafval en niet voor ander tuin- of snoeiafval. Als dit er wel in zit, kan het afval niet voor het lagere tarief worden afgevoerd. Ook moet het apart worden opgehaald, zodat het legen van de bladbak langer zal duren.

Er worden routes gemaakt, zodat onze kraanwagen de bladbakken periodiek kan legen. Het is dus niet nodig om te melden dat een bladbak vol zit, want ze komen er regelmatig langs.

Eigen bladbak maken
U mag zelf ook een bladbak maken. Deze dient dan minimaal 2x2 meter groot te zijn en de kraanwagen moet hem vanaf de straat kunnen legen. Houdt u er daarom ook rekening mee dat de arm van de kraan vrij boven de bak kan bewegen.

Geeft u het even door als u er een plaatst Dan kunnen wij hem in de route opnemen.

Tot wanneer?
Eind december zullen we de bladbakken weer weghalen. Wanneer u zelf een bladbak heeft gemaakt, verzoeken wij u om uw bladbak ook weer weg te halen.