Peize - Bij het eerste van v.v. Peize werd ook aandacht geschonken aan de week van de acceptatie, en in het bijzonder de acceptatie van LHBT in de sportwereld. Toch een onderwerp dat veelvuldig vermijd wordt binnen sportverenigingen. Op de onderstaande foto ziet u hoe wethouder Henk Kosters de band in de kleuren van de regenboog om de arm van Peizer aanvoerder Niels Guchelaar doet.

Gisteren heeft Voetbal Vereniging Peize haar eerste punt van het seizoen weten te behalen. In de thuiswedstrijd tegen SV Olyphia Noordwolde werd met 1-1 gelijk gespeeld. Een zwaar gehavend Peize stond noodgedwongen (door blessures en schorsingen) met 5 andere spelers dan vorige week aan de aftrap, waaronder nieuweling en debutant Marco Consten die uitstekend speelde. Het team heeft het prima op weten te pakken, en vanaf de eerste minuten werd al duidelijk dat er vandaag niet verloren hoefde te worden. Olyphia hanteerde veel de lange bal. De betere mogelijkheden waren voor Peize. Waar vlak voor rust de 1-0 op het scorebord had moeten komen als David Kruizenga opzij had gekeken, was de ruststand uiteindelijk 0-1 na een vrije bal die bij de eerste paal werd binnen gekopt. Peize bleef in de tweede helft vechten voor een punt, en had via Joppe van Leeuwen een uitstekende mogelijkheid op 1-1. Ook werd Peize een honderd procent strafschop onthouden. Volgens de dienstdoende scheidsrechter is een opgestoken arm waarmee de bal gecontroleerd wordt geoorloofd. Uiteindelijk wist David toch de bevrijdende aansluitingstreffer te maken met zijn derde doelpunt in evenveel wedstrijden. Met iets meer geluk had Peize ook nog de winnende kunnen maken, maar hadden de gasten uit een spaarzame counter ook kunnen winnen. Uiteindelijk een puntendeling, die misschien voelde als verlies omdat er meer in had gezeten. Wel moet je blij zijn met het punt als je weet dat het in de 85e minuut nog 0-1 stond. Volgende week wacht de volgende wedstrijd, en wel uit bij vv St. Annaparochie waar de voorgaande seizoenen werd gewonnen (2-3 in 2016/2017 en 0-2 in 2017/2018).

Het tweede verloor haar wedstrijd op bezoek bij LAC Frisia 1883 2. In Leeuwarden werd het 2-1 voor de gastheren. Een doelpunt uit een vrije trap van Danny Kregel kon een nederlaag niet voorkomen voor de mannen van 2, die wel laten zien dat ze in de Reserve Hoofdklasse thuis horen. Ook wordt bij het tweede de blessures en schorsingen binnen de selectie gevoeld. Zo deden er deze wedstrijd jongens uit lagere elftallen mee, en stond Dennis Hummel zelfs basis. Na deze nederlaag staat het tweede 8e met 3 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week wacht Sc Stadskanaal 2 op het eigen Gemeentelijk Sportpark Hereweg.