Noordenveld - Twee nieuwe romans van verschillende auteurs met dezelfde thematiek: de gevolgen van de aardgaswinning voor het Gronings platteland. Stiller en Goldschmidt zijn samen op donderdagavond 18 oktober te zien en te horen in Het Wapen van Drenthe in Roden op uitnodiging van Noordenveldleest.

Twee schrijvers, één gedachte. Louis Stiller – opgegroeid in Roden - schreef Gasland dat afgelopen augustus verscheen en Saskia Goldschmidts roman Schokland kwam in september uit. De twee schrijvers treden op eigen initiatief samen op, waarbij ze voorlezen, vragen beantwoorden of aan elkaar stellen en met het publiek in debat gaan.
Schokland en Gasland
Beide boeken kwamen de afgelopen maanden uit en vullen elkaar bijzonder goed aan. Stillers Gasland- Nederland wordt wakker geschud is een grondig gedocumenteerd en met goed geschreven non-fictierelaas over de gasgijzeling waarin de Groningse bevolking zich sinds jaren bevindt. Goldschmidts roman Schokland, een drama in twaalf maanden, beschrijft de teloorgang van een fictieve boerderij en maakt het effect van de bevingen op een boerengezin voelbaar.
Praktische Informatie
Datum en tijd: donderdag 18 oktober om 20.00 u.
Plaats: Wapen van Drenthe, Heerestraat 1, Roden
Entree: € 7,50
Kaarten bestellen: https://tickets.daannijman.nl/noordenveldleest

www.noordenveldleest.nl

Louis Stiller, geboren in Groningen en opgegroeid in Roden, is journalist, schrijver, hoofdredacteur en uitgever. Hij schreef een groot aantal boeken, variërend van reisgidsen en computerboeken tot Stillers omgang (De Prom, 2003) Ook is hij auteur van het Handboek voor schrijvers en Essays schrijven (Augustus). Hij verdeelt zijn tijd tussen Amsterdam en het Hogeland van Groningen.

Saskia Goldschmidt , auteur van de goed ontvangen romans: De Voddenkoningin (2015) en De Hormoonfabriek (2012). Dit boek stond op de Longlist van de Libris Literatuurprijs 2013 en werd in vele talen vertaald. Voordat zij zich full time op het schrijven stortte, was ze dertig jaar lang theatermaker, producent en docent.