Roden - De korfballers van de kv Noordenveld speelden hun tweede thuiswedstrijd van dit veldseizoen tegen KORU uit Uffelte. Na een 10-9 ruststand maakte het jonge team van trainer/coach Matthijs Roelfsema in de tweede helft het verschil en nam met prima spel en goede scores duidelijk afstand van de tegenstander uit Uffelte.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hidding liet Jaap de Boer de openingstreffer door de korf glijden. Na de 1-1 bracht Sven Stobbe van afstand de 2e Noordenveldtreffer op het scorebord. Na 3 tegentreffers op rij trokken Amber Bangma en Sven Stobbe de stand halverwege de eerste helft weer gelijk. In het tweede kwart van de wedstrijd leken de oranje tijgers, aangemoedigd door de vele in opperbeste Rodermarktstemming aanwezige supporters, langzaam maar zeker weg te lopen. Maar de in het geel/blauw spelende tegenstander uit Uffelte kwam in de laatste minuten voor rust terug tot 10-9. De eerste 10 minuten na rust kwam het verschil tussen beide teams nog niet tot uiting in de score. Na de 12-12 liep de Mastformatie met prima veldspel en het vizier op scherp dan toch duidelijk weg bij KORU.

Na één van de time-outs van trainer/coach Matthijs Roelfsema wisten de Roners duidelijk het verschil te maken en deze ook in de score tot uitdrukking te brengen. Het deksel ging op de Roner korf en de aanvallen van Noordenveld werden veel effectiever dan in de eerste helft met prima scores afgerond. Eindstand 21-14. Mooi om te zien dat alle 8 spelers 1 of meer van de 21 treffers voor hun rekening wisten te nemen. Een prima eerste zege van Noordenveld in dit veldseizoen. Komende week staan er 2 thuiswedstrijden op het programma. Woensdag 26 september is SIOS uit Wolvega de tegenstander in een bekerwedstrijd. Aanvang 20 uur. Zaterdag 29 september komt SIOS nog een keer naar Roden voor de competitiewedstrijd die om 15.30 uur begint. Voorafgaand aan de wedstrijden van de beide Mastselecties zal de nieuwe outfit worden gepresenteerd.

Scores Noordenveld: Sven Stobbe (5), Amber Bangma (4), Romée de Rink (3), Jaap de Boer (3), Anna de Boer (2), Robin van Bolhuis (2), Carmen Schriemer (1) en Jasper Lütter (1).