GOMOS is zondagmidag de 1e klasse F begonnen met een ruime nederlaag. De ploeg van trainer Wim Bakering ging met 5-1 onderuit bij SWZ Boso Sneek.

Voorafgaand aan de wedstrijd vond er een minuut stilte plaats ter nagedachtenis aan Trijn Slenema. GOMOS kreeg tijdens de seizoensopening te maken met een sterke tegenstander. De thuisploeg is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse en wil zo snel mogelijk terug naar dit niveau. En dat werd ook meteen duidelijk. In de beginfase kon doelman Melvin Koning nog een aantal keren goed ingrijpen, maar in de 8e minuut was het wel raak. Spits Gerben Visser kopte raak uit een corner. Na twintig minuten werd de voorsprong verdubbeld. De goalie van GOMOS kon eerst nog redden op een kopbal maar was in de rebound wel verslagen. Joram Smits schoot beheerst de 2-0 in de touwen. GOMOS kon amper gevaarlijk worden op het gladde kunstgrasveld in Sneek. Na een halfuur leek de wedstrijd definitief gespeeld. Harvey de Boer zorgde met een droge knal voor de 3-0. Uit het niets kwam GOMOS echter terug in de wedstrijd. Op aangeven van Jannes Siegers maakte Joris Adams een prachtig doelpunt. Hij lobde de bal knap over de Friese doelman, 3-1. In de laatste minuut van de eerste helft mocht Jannes Siegers aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien. Hij schoot de bal in de bovenhoek, maar de SWZ-keeper stond in de weg. Ook in de rebound verdween de bal niet in het doel. Hierdoor zochten de Norgers de kleedkamer op met een 3-1 achterstand.

Meteen na rust moest GOMOS verder met 10 man. Verdediger Jeffrey Krul ontving na een hard duel zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, en moest dus met rood vertrekken. Er leek weinig aan de hand, maar de scheidsrechter beoordeelde het anders. Twintig minuten voor tijd viel de 4-1 door opnieuw een doelpunt van Gerben Visser. Dezelfde Visser maakte even later zelfs de vijfde Friese treffer en dus een hattrick. De overwinning van SWZ Boso Sneek was volkomen verdiend.

Volgende week zondag 30 september speelt GOMOS de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan komt Nieuw Buinen op bezoek in Norg. Nieuw Buinen versloeg zondagmiddag SC Stadspark met 3-2. De aftrap op Sportpark Schapendrift is om 14.00 uur. Na afloop van de wedstrijd zal DJ Thundersteve de derde helft verzorgen in de kantine.