BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Nieuw-Roden - Wie voor de wedstrijd had gezegd een puntje pakken tegen kampioenkandidaat Veendam 1894, dan was er ook meteen voor getekend. Met oud profvoetballer en aanvoerder Marnix Kolder in de gelederen. Hij voetbalde o.a. voor FC Groningen, VVV Venlo, Go Ahead Eagles en FC Emmen.

Nieuw-Roden wilde meteen de vervelende nasmaak van een week geleden tegen Zevenhuizen wegpoetsen. Daar werd nipt met 1-2 gewonnen in de beker en ver onder de maat gevoetbald. Dat ging zondag tegen Veendam wel veel beter. Veendam die de hele wedstrijd gezien wel het meeste balbezit had, deed Nieuw-Roden niet veel onder tegen de Groningers. Sterker nog, Nieuw-Roden kwam zelfs op voorsprong door een benutte penalty van Marcel Kuiper. Keeper Indy de Ruiter van Veendam vloerde de heel goed spelende Sander Drent. Scheidsrechter kon niets anders doen dan een terechte penalty geven. Nadat Sander Drent en Marcel Kuiper in de eerste helft al een gele prent hadden gekregen ging Nieuw-Roden vol trots de kleedkamer in met een 1-0 voorsprong.

Na de rust was het Veendam die meer op de helft speelde van Nieuw-Roden, maar de ploeg van Patrick van Nimwegen stond uitstekend en was er haast geen doorkomen aan voor Veendam. Er waren wel wat kansjes voor de Veendammers, maar keeper Femko de Vries en zijn garde stonden uitstekend te verdedigen. Prachtige duels werden er uitgevochten door linksback (man van de wedstrijd) Martijn Drent en Angelo Cijntje van Veendam. Het leek er steeds meer op te lijken dat Nieuw-Roden ging stunten tegen SC Veendam 1894. Marcel Kuiper kreeg nog een gele kaart en moest van het veld af wegens praten. Met 10 man moest Nieuw-Roden nog 6 minuten doorspelen om de overwinning over de streep te trekken. Niet veel later liet Angelo Cijntje, ook oud profvoetballer van FC Groningen, zich vallen na een duel met Sander Drent. Sander Drent kreeg zijn 2e gele kaart en moest ook het veld verlaten. Nadat Nieuw-Roden nog maar met 9 man in het veld stond bleef het overeind, totdat Marnix Kolder, die zich de hele wedstrijd niet heeft laten zien, de 1-1 binnen schoot ver in de extra blessuretijd.

Het was uiteindelijk wel een verdiende gelijkspel. Dit betekent voor Nieuw-Roden dat Sander Drent en Marcel Kuiper, meteen door de nieuwe regel van de KNVB, geschorst zijn voor de volgende wedstrijd uit tegen SVZ. Een hele goede wedstrijd van Nieuw-Roden wat eindigde in een gevoel van verlies. Toch grote complimenten voor het hele team wat ze zondag lieten zien en dat ze vochten voor wat ze waard waren en een verdiende punt binnen sleepte. Foto's© DitisRoden.nl