Lewenborg - Zondagmiddag begon voor de vv Roden de reguliere competitie met een
uitwedstrijd tegen promovendus FC Lewenborg in Groningen. De oefen- en bekerwedstrijden van de vv Roden lieten een wisselend beeld zien. Goede momenten, vooral in de aanval, afgewisseld met mindere momenten, vooral in verdedigend opzicht, waarbij gezegd moet worden dat niet altijd in de sterkste formatie kon worden gespeeld.

Deze wedstrijd tegen FC Lewenborg begon vanuit het perspectief van Roden met het spelbeeld als genoemde eerdere wedstrijden. De krachtmeting was amper begonnen of het stond, na een corner van Lewenborg, al 1-0 voor de gastheren. Weifelend ingrijpen van de Roden defensie zorgde ervoor dat de kleine Mike Weidgraaf koppend de eerste goal van Lewenborg in de 2e klasse kon produceren. Roden antwoordde na een kwartier met de 1-1 door Enrico Wardenier, maar had in de gehele eerste helft moeite de relatief kleine en snelle spelers van Lewenborg, die prima uit de voeten kunnen op het enigszins verouderde kunstgras aan de Kluiverboom in Groningen.

In de tweede helft tapte Roden uit een ander vaatje, ging de 2e klasse ervaring meespelen en vooral nadat Roden achterin 1 op 1 ging spelen en met 5 man op het middenveld meer druk naarvoren werd gezet, kreeg Lewenborg eigenlijk geen kans meer en was het vooral in de laatste 20 minuten "over en uit" voor de mannen uit Groningen. In de 75e minuut scoorde Rene de Vries met een fraaie kopbal de 1-2, na een afgemeten voorzet van Rutger van der Laan en 2 minuten later was het wederom Enrico Wardenier die met een mooi lobje de Lewenborg keeper verschalkte en de 1-3 liet aantekenen.

Aanstaande zondag 30 september komt de sv Olyphia uit het Friese Noordwolde op bezoek in Roden, aanvang 14.00 uur aan de Norgerweg.