Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Zevenhuizen - Het is Nieuw-Roden niet gelukt om door te gaan in de beker. Er werd zondagmiddag maar nipt gewonnen van 5e klasser Zevenhuizen met 1-2 in een zeer slechte wedstrijd van beide kanten. Zevenhuizen kon eigenlijk net echt beter en Nieuw-Roden zakte ver door de ondergrens voor een 3e klasser. De winnende doelpunt werd in de 85e minuut gemaakt door Marcel Kuiper. Deze schoot Nieuw-Roden ook al op voorsprong in de eerste minuut van de wedstrijd vanaf 35 meter voorbij de Zevenhuister keeper.

De blauwhemden zijn zwaar gehavend geraakt de laatste weken. Het verlies van Martijn Steenbergen in de verdediging is een aderlating. Hij zet het voetballen even op een laag pitje voor het verbouwen van zijn nieuwe huis. Wilco Drent is een aantal maanden uitgeschakeld wegens een sleutelbeenbreuk. En Niek Jager moet noodgedwongen een punt achter zijn voetballoopbaan zetten nadat zijn oude knieblessure weer op ging spelen. Jurriaan van Kampen zat zondag zijn laatste schorsing uit van drie wedstrijden. Teveel dragende spelers voor Nieuw-Roden die je zomaar niet even kan vervangen. Toch moest de klus tegen Zevenhuizen redelijk eenvoudig te klaren zijn met de opgestelde spelers. Maar niets minder was waar.

Nieuw-Roden begon goed aan de wedstrijd door die vroege openingsdoelpunt van Marcel Kuiper. Nieuw-Roden vergat echter de tweede doelpunt te maken, waardoor Zevenhuizen in de wedstrijd kon blijven. Door te veel lange ballen en te veel mensen voor de bal bij Nieuw-Roden, leverde Zevenhuizen dit juist wat aardige kansjes op. Vooral via de flanken kwam Zevenhuizen een paar keer goed door. Echt goed opbouwen was er niet bij voor Nieuw-Roden. Toch ging Nieuw-Roden met een 0-1 voorsprong de rust in, maar met een lekker gevoel allerminst.

Na rust werd het niet beter wat Nieuw-Roden op het veld liet zien. Opnieuw werd er vergeten om te voetballen, wat je moet blijven doen tegen een ploeg als Zevenhuizen. Maar weer ging het spel teveel door het midden en kwamen de ballen slecht aan bij de medespelers. Zevenhuizen maakte daar in de 54e minuut gretig gebruik van. Opnieuw stonden er teveel mensen voor de bal bij Nieuw-Roden, waardoor er niet goed werd verdedigd en Zevenhuizen de gelijkmaker kon binnen tikken. Zevenhuizen was met een gelijkspel uitermate tevreden en probeerde de tempo in de wedstrijd nog meer eruit te halen. Totdat Marcel Kuiper op een assist van Jasper Blaauw de winnende wist binnen te schieten, nadat hij de keeper op het verkeerde been had gezet.

Een zwak spelend Nieuw-Roden wint wel de wedstrijd, maar is uit de beker. TLC won met gelijke cijfers van Surhuisterveen en heeft een beter doelsaldo dan Nieuw-Roden waardoor de TLC door naar de volgende ronde gaat. Na deze drie gespeelde bekerwedstrijden tegen lager geklasseerde ploegen is het wel duidelijk geworden voor het geplaagde Nieuw-Roden dat handhaving in de 3e klasse belangrijker is geworden dan voor een periodetitel te gaan. De eerste wedstrijd in de competitie is thuis tegen Veendam 1894 op 23 september.