Korfbal - Korfballers Noordenveld komen net te kort in De Knipe.

Afgelopen zaterdag reisde de eerste Mastselectie van Noordenveld af naar het Friese De Knipe (gemeente Heerenveen). Ondanks de vele kansen op de eerste overwinning in dit nieuwe veldseizoen moesten de oranje tijgers de punten toch aan de thuisploeg, Kinea, laten.

Met een rake treffer opende Romée de Rink de score op Sportcomplex De Knipe. Hierna scoorde te thuisploeg twee keer op rij. Amber Bangma zorgde aansluitend voor de gelijkmaker. De eerste 10 minuten waren beide ploegen gelijkwaardig. Vervolgens begonnen vooral de heren van Kinea met scherp te schieten. Door met name een aantal zuivere afstandsschoten liepen de Friezen uit naar 8-4. Na 20 minuten moest Evelien Tepper geblesseerd het veld verlaten. Zij werd vervangen door Domenica Kloosterman. In de laatste 5 minuten van de eerste helft toonde het jonge team van trainer/coach Matthijs Roelfsema veerkracht. Door 4 treffers op rij van Romée de Rink, Jaap de Boer en 2 keer Jesse van der Scheer kwam Noordenveld terug tot 11-9 bij de rust.

Het vlaggenschip van Noordenveld kwam scherp uit de kleedkamer en maakte al snel de aansluitingstreffer. In de tweede helft werd er meer druk op de heren van Kinea gezet, waardoor deze het in tegenstelling tot de eerste helft moeilijker kregen om de korf te vinden.
Noordenveld speelde in deze fase goed en wist veel kansen te creëren. Het rendement van de Mastformatie was echter te laag om de vele kansen ook te verzilveren. Met nog 10 minuten op de klok scoorde Robin van Bolhuis de aansluitingstreffer (15-14). In deze laatste fase van de wedstrijd wist Noordenveld het verschil steeds terug te brengen tot 1 treffer. In een alles of niets poging om de punten mee te nemen naar Roden forceerden de Roners in verdedigend opzicht en wist Kinea dit 2 keer af te straffen. Zodoende stond er na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wietske Jongbloed een eindstand van 18-16 op het scorebord.
Kansen op de overwinning waren er zeker voor Noordenveld, maar 3 gemiste strafworpen in de 1e helft en te weinig rendement op de gecreëerde kansen in de 2e helft zorgden ervoor dat Noordenveld aan de verkeerde kant van de score bleef.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 22 september om 15:30 uur tegen KORU uit Uffelte. Daaraan voorafgaand speelt de 2e Mastselectie om 14 uur tegen De Wâlden uit Tytsjerk.