BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Roden - Net als vorige week eindigde de derde bekerwedstrijd van de vv Roden in
2-2. Grote verschil met vorige week was dat Roden een stuk beter speelde, feller was, probeerde te voetballen in plaats van veelvuldig de lange bal te hanteren, tegen een VEV '67 dat over de gehele wedstrijd dominanter was en eigenlijk een overwinning verdiende.

In het begin ging het gelijk op met kansen over en weer, waarna in de rest van de eerste helft VEV duidelijk de overhand had. Wie dacht dat VEV die lijn direct na de rust zou doorzetten had het mis. Roden kwam na de thee goed uit de startblokken, met druk naar voren en goed combinatie spel werd het in de 55e en 57e minuut 1-0 en 2-0 door respectievelijk Rene de Vries en Robin van der Tuin.

Roden kon dit niveau echter niet vasthouden. VEV kreeg net als in de eerste helft weer de overhand en het was aan de uitstekend keepende Klaas Kleiker (ex VEV'67) te danken dat de Leeksters in de rest van de wedstrijd maar 2 keer scoorden. VEV was voor deze wedstrijd al geplaatst voor de volgende bekerronde en Hardegarijp plaatste zich eveneens door een overwinning op Oerterp.

Komende zondag speelt Roden in Groningen om 14.00 uur de eerste competitiewedstrijd bij promovendus FC Lewenborg.