Nieuw-Roden - Donderdag waren de giganten Hans Posthumus, Aaldert Santinge, Jannes Ubels, Rob Klooster en Han Felkers aan bod om uit te gaan maken wie zich bij de laatste 16 ging plaatsen.

In de eerste partijen van de avond werd er lustig op los gescoord door de mannen.
Eerst won Aaldert met 9-6 van Hans, Rob won met 8-4 van Jannes, Han versloeg Hans met 14-6 en Aaldert boekte zijn 2de overwinning door Jannes met 8-1 te verslaan.
Vervolgens won Rob met 4-1 van Han en Hans wist in zijn 3de partij de eerste punten bij te schrijven door Jannes met 3-2 te verslaan.
Aaldert denderde maar door en won ook zijn 3de partij. Deze keer moest Rob er aan geloven en die kon dan ook met een 8-4 nederlaag gaan zitten.

In de daar op volgende partij kwam er dan toch een kleine verrassing door dat Jannes ook zijn eerste punten op het papier. Op zich is dat nog niet zo verrassend maar hij deed dit door Han met 6-4 te verslaan die duidelijk zijn avond niet had.
Door deze nederlaag van Han was de poule winnaar al bekend in de persoon van Aaldert die niet meer te achterhalen was.
In de voor laatste partij stonden Rob en Hans tegen over elkaar. Na 15 beurten stond er een score van 6-3 voor Rob op het bord en de winst was dus voor hem al binnen. Echter had Rob de nastoot nog en hij moest deze maken plus nog 2 extra caramboles om verzekerd te zijn dat hij als 1 van de beste nummers 2 ook mocht uitkomen op de finaledag.
Onder druk miste deze Klooster in het verleden nog wel eens , maar deze keer wist hij de 3 caramboles wel te maken en mag dus net als zijn zoon ook uitkomen op de finaledag.

In de laatste partij boekte Aaldert nog een 9-6 overwinning op Han en liet wederom zien dat je met 1 keer in het jaar biljarten toch best ver kan komen en dat er ook dit jaar weer rekening met hem gehouden moet worden voor de eind winst.

Eindstand:

1 Aaldert Santinge 8 punten
2 Rob Klooster 6 punten
3 Han Felkers 2 punten
4 Hans Posthumus 2 punten
5 Jannes Ubels 2 punten