RODEN - Het is al weer 5 jaar geleden dat op zaterdag 14 september 2013 de laatste brieven werden gesorteerd en bezorgd vanuit het postkantoor aan de Wijnbergstraat 2 te Roden, om vervolgens op 16 september in Assen hieraan een vervolg te geven. Hoeveel postbodes, zaterdagwerkers en oproepkrachten in Roon, voor de PTT, TPG,TNT of Post NL altijd met veel plezier hebben gewerkt, is bij benadering niet te zeggen, maar het zijn er heel veel.

Na de laatste postdag in het dorp van Ot en Sien, werd in de wandelgangen destijds, 2013, gezegd, dat het postkantoor over zo’n 3 weken zou worden gesloopt en dat er woningen voor in de plaats zouden komen. Plannen waren er wel, maar hier is echter niets van terecht gekomen.

Omwonenden klagen al een hele poos steen en been over de haveloze aanblik van en rondom het eens zo karakteristieke pand, maar dat schijnt aan dovemans oren gericht. Een kunstenaar zorgde lange tijd voor een smaakvol interieur, een botenbouwer nam hier z’n intrek en provinciale brandweerkorpsen hielden er oefeningen. Op dit moment staat het voormalige postkantoor er troosteloos bij en het onkruid groeit en groeit, wat diverse oud-postbodes een doorn in het oog is.

Foto’s uit het verleden biedt hen hierbij wellicht enige troost…….!

Tekst/foto's Roel Lubbers©