Roden/Peize - De flitspalen in Peize en Roden hebben weer hun werk gedaan. Het (CJIB) Centraal Justitieel Incassobureau heeft de cijfers van het door rood of te hard langs flitspalen rijden over de eerste 4 maanden van 2018 bekend gemaakt. In Roden werd er meer op de snelheid gelet, maar juist veel meer door rood gereden, in tegenstelling in Peize en Peizermade waar veel meer geflitst werd op de snelheid.

Op de kruising Roderweg Bunnerveenseweg werd maar liefst 1426 keer te hard gereden en 19 reden door het rode stoplicht. Elk jaar worden hier de meeste mensen geflitst op hun snelheid.

Op de Groningerweg bij Peizermade is 230 keer voor te hard rijden geflitst en 16 keer door het rode stoplicht gereden en daardoor geflitst. In Peize bij de Roderweg thv de carpool is 6 keer door rood gereden en 439 keer meer dan de toegestane 50 km/u gereden.

Wat opvalt is dat in Roden veel meer door rood is gereden bij de flitspalen op de N372. Maar liefst 152 keer in totaal werd er door rood gereden. 122 keer aan de west kant en 30 aan de oost kant. Er werd in totaal 21 keer geflitst voor te hard rijden.