NIEUW Roden- Vanochtend voordat de kinderen van OBS De Poolster uit Nieuw-Roden naar school gingen, was het een drukte van jewelste op het kruispunt Dorpsstraat – Zevenhuisterweg – Esweg – Eikenlaan. Hier waren dit keer niet alleen de klaar-overs aanwezig om ervoor te zorgen dat alle kinderen weer veilig naar school konden gaan, maar ook vier agenten van Politie Noord-Nederland, die werden ondersteund door twee van de drie VVN Verkeersouders die sinds medio maart van dit jaar zijn aangetreden.
Bart van Bergen, directeur van OBS De Poolster, was erg blij met de actie die de VVN Verkeersouders samen met de Politie Noord-Nederland hadden georganiseerd. Verkeersveiligheid van onze kinderen is erg belangrijk en met deze actie werd in de tweede week van het nieuwe schooljaar dit thema direct flink op de kaart gezet.

Bonnen werden er vanochtend niet geschreven, maar ouders die hun zaakjes goed voor elkaar hadden werden beloond met een zakje bonbons met de tekst “NIET op de BON-bon”. Ouders die dit niet hadden werden vooral gewezen op de mogelijke consequenties van hun gedrag. Er zat een flink aantal kinderen niet in de gordel of niet op een zitverhoger (let op: dit is verplicht tot een lengte van 1.35!). Daarnaast werd gelet op het gebruiken van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto, etc..

Na de controle volgde een voorlichting over verkeersveiligheid voor de groepen 4, 5 en 6. De kinderen mochten een kijkje nemen bij de politieauto en een aantal kinderen mocht nog even aan de slag met de lasergun langs de Zevenhuisterweg. Daar werden sommige weggebruikers aangesproken op hun rijgedrag en wederom de consequenties hiervan. De volgende keer, en die gaat er zeker komen, zal de politie minder mild optreden! De kinderen hopen natuurlijk niet dat dit nodig zal zijn.

VVN Verkeersouders zijn Andrea Hurley, Sandra de Zwart en Diana ten Broeke. Overige leden van de Verkeerscommissie zijn: Gea Akker en Jolanda Siegers (beide juf van OBS De Poolster)

Tekst Diana ten Broeke.
Foto's Anne Rutgers©

Klik hier voor meer foto's van Diana ten Broeke.