RODEN - Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. Ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar en wisselen gedachten uit. Het gaat om het bewust worden en uitspreken van opvoedvragen en vragen rondom ouderschap. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je?

In de week van 1 t/m 7 oktober organiseert het samenwerkingsverband ‘Opvoeden is Bewegen’ op dinsdag 2 oktober, in OBS de Marke om half acht, voor álle opvoeders en ouders van kinderen van alle leeftijden een bijeenkomst.

Het landelijke thema van dit jaar is: OPVOEDEN IS SAMENSPEL. Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenspel tussen onder meer ouders, buren, vrienden, kinderopvang, scholen, opvoedprofessionals, sportverenigingen en gemeente. Vandaar dat we blij zijn dat het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van de gemeente Noordenveld deze avond ondersteunt en van harte aanbeveelt.

De invalshoek die wij naar aanleiding van het thema hebben gekozen, is het samenspel tussen de digitale en de fysieke wereld in de opvoeding. Een steeds terugkerende discussie gaat over hoe deze twee werelden zich verhouden: bv. bewegen we wel genoeg versus het zitten achter een beeldscherm. Hoe gaat het eraan toe binnen gezinnen en daarbuiten? Hoe vinden we met elkaar als opvoeders (ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers etc.) een balans? Welke vragen spelen er nu en welke zullen er in de toekomst van onze kinderen spelen? Waar kunnen we ons op richten in de opvoeding met digitale media en het stimuleren van beweging? Een afwisselende avond met korte informatie, dialoog en beweging! Alle opvoeders van kinderen in alle leeftijden zijn van harte welkom!

INFORMATIE
Datum: dinsdag 2 oktober
Locatie: OBS De Marke, Molenweg 1, Roden
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur Entree: € 5,- inclusief koffie, thee en wat lekkers

‘Opvoeden is bewegen’ is een samenwerkingsverband van vier professionele vrouwen en ervaren opvoeders:
-Karin Polak – Visje in het water (www.visjeinhetwater.nl) – Nieuw-Roden
-Margreet Werumeus Buning – Watoto Kindercoaching (www.watotokindercoaching.nl) - Roden
-Anita Naus – De Rolwissel (www.derolwissel.nl) - Donkerbroek
-Nettie Kramer - Scholare (www.scholare.nl) -Steenbergen

Meer informatie:
https://www.weekvandeopvoeding.nl/
https://www.weekvandeopvoeding.nl/event/opvoeden-met-media-is-samenspel/
www.scholare.nl/opvoeden
Facebook: www.facebook.com/pg/opvoedenisbewegen