Zaterdag middag waren de biljarters Herbert Ploeg , Wolter van wijk, Ronald Ubels, Willen van Olm en Rene Klooster aan de beurt om hun driebanden kunsten ten toon te stellen.

Op voorhand zouden de meeste toeschouwers hebben verwacht dat de strijd op de poule winst zou gaan tussen Wolter van Wijk ( winnaar van vorig jaar ) en Herbert Ploeg, maar hier dacht 1 persoon deze middag toch iets anders over. In de eerste partijen van de middag wisten Herbert met 6-4 van Willem te winnen, Rene verpulverde Ronald met 10-1 en Wolter wist van Willem te winnen met 8-2. Vervolgens speelden Herbert en Ronald gelijk met 3-3 en in een spannende partij wist Wolter te winnen met 10-7 van Rene en Willem won met 3-2 van Ronald.

In de 7de partij stonden Herbert en Rene tegen over elkaar. Herbert die z'n 2de partij gelijk had gespeeld en Rene had z'n vorige partij verloren dus het was voor beide heren er op of er onder. Het grootste deel van de partij waren de heren zeer gewaagt aan elkaar en na 10 beurten stond er dan ook een 5-4 voorsprong voor Rene op het bord, echter het mooiste moest toen nog komen. Rene voelde het belang van deze partij en wist in de laatste 5 beurten een serie van 4 , 5 en ( 6 op de nastoot ) op het bord te noteren en eindigde deze partij dan ook met een magistrale 21 -7 overwinning ( hoogste score in 13 jaar op dit toernooi ) Vervolgens wist Wolter met 5-3 te winnen van Ronald en in de daarom volgende partij denderde Rene door en won met 15-2 van Willem.

In de laatste partij moest dan de beslissing volgen en ging tussen Herbert en Wolter.
Als Wolter won werd hij de poule winnaar , maar bij remise of winst voor Herbert ging Rene met de poule winst aan de haal. In een gelijk opgaande strijd wist Herbert in de eindfase een serie van 3 te maken en won hierdoor de partij met 6-4 en hierdoor mag Rene zijn magistrale niveau van deze middag proberen een vervolg geven op de finaledag.

Eindstand:

1 Rene Klooster 6 punten
2 Wolter van wijk 6 punten
3 Herbert Ploeg 5 punten
4 Willen van Olm 2 punten
5 Ronald Ubels 1 punt


Zaterdag avond waren Mariska Aalders-Jager , Rob Uilenberg, Bert Neven, Gert Glas en Emil Wouterse aan de beurt om hun plekje op de finaledag te bemachtigen.
In de eerste partijen won Gert met 5-4 van Bert, Rob en Mariska deelden de punten door 3-3 te spelen en Emil en Gert deden het zelfde door 4-4 te spelen.
Vervolgens won Bert met 4-3 van Mariska, Emil won met 7-5 van Rob en Gert won met 7-3 van Mariska.

In partij 7 boekte Rob zijn eerste winst partij door Bert met 5-3 te verslaan en Emil won met de zelfde cijfers van Mariska. In de voorlaatste partij boekte Gert een kleine overwinning op Rob door met 2-0 te winnen en door dit resultaat kwam hij op 7 punten en hierdoor verzekerde hij zich sowieso voor de finaledag , omdat mocht hij geen poule winnaar worden beste nummer 2 was en gezien er nog maar 4 poules te spelen zijn hij niet meer achterhaald kan worden.

In de laatste partij stonden Bert en Emil tegen over elkaar. Bert was al uitgeschakeld en Emil had voor de poule winst een overwinning nodig van minimaal 4 gemaakte caramboles. Emil nam vanaf het begin het initiatief in de partij en pakte een 4-0 voorsprong door dat Bert net SINTERKLAAS was door alleen maar opgelegde ballen weg te leggen. Gedurende partij ging Bert iets beter spelen, maar echt spannend werd de partij niet meer en door een 8-4 overwinning plaatste na clubgenoot Gert ook Emil zich voor de finaledag van komende zaterdag.

Eindstand:

1 Emil Wouterse 7 punten
2 Gert Glas 7 punten
3 Rob Uilenberg 3 punten
4 Bert Neven 2 punten
5 Mariska Aalders-Jager 1 punt

Klik hieronder voor de foto's van de middag en avond van Rene Aalders