Nieuw-Roden - Je hebt soms van die wedstrijden er bij waarvan je denkt, 3 punten pakken en de rest snel vergeten. Dat was zondagmiddag ook het geval in de bekerwedstrijd tussen Nieuw-Roden en Surhuisterveen.

Het spel was aan beide kanten niet heel goed en leek het een wedstrijd te worden die op een gelijkspel uit zou gaan draaien. Weinig uitgespeelde kansen en beide keepers kwamen maar enkel in actie. Natuurlijk heeft het ook met de omstandigheden te maken waarin Nieuw-Roden verkeerd. Veel blessures en nog niet allemaal fitte spelers. Daarnaast viel Wilco Drent ook nog uit met waarschijnlijk een gebroken sleutelbeen. Hij kwam lelijk ten val bij een aanval in de 1e helft en moest daarvoor naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk is hij een paar maand uitgeschakeld. Wat ook erg opviel deze wedstrijd was dat scheidsrechter Achttien eigenlijk niet meer op dit niveau had mogen fluiten. De man kwam maar amper van de middenlijn af en moest vooral het spel op afstand beslissen. Wat vaak uitmondde in verkeerde beslissingen en onnodige gele kaarten die aan beide kanten werden uitgedeeld. Dit leverde veel frustraties op bij de spelers. Daar waren beide partijen het overigens geheel over eens. Hopelijk heeft de aanwezige rapporteur dit allemaal genoteerd in zijn boekje.

Nieuw-Roden kwam toch de laatste minuten van de wedstrijd sterk opzetten. De overwinning moest er komen, want vorige week zondag werd er nog gelijk gespeeld uit tegen TLC met 2-2. Na een aantal voorzetten en een paar afstandsschoten probeerde Peter Woldendorp de bal voor het doel te schoppen in de laatste seconde van de wedstrijd. Echter kwam de bal tegen de arm van een speler van Surhuisterveen in het strafschopgebied. Scheidsrechter Achttien was onverbiddelijk en wees naar de stip. Marcel Kuiper had de drie punten op zijn schoen en hoefde alleen de keeper nog te passeren van 11 meter. Dit deed hij genadeloos en pakte hele belangrijke punten om verder te komen in de beker.

Volgende week zondag moet Nieuw-Roden in de beker in en tegen Zevenhuizen spelen. De laatste jaren won Nieuw-Roden daar nog met ruime cijfers. TLC won uit in Zevenhuizen zondagmiddag met 1-4. Verslag/foto's© DitisRoden.nl


Foto's Anne Takens