Roden - Beide ploegen kenden echter een goed begin van het seizoen en wisten de eerste wedstrijd overtuigend te winnen. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat de winnaar van deze wedstrijd met een been in de volgende ronde staat.

Trainer Hendrik Timmer heeft ten opzichte van de wedstrijd tegen Niekerk twee wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling. Bernd Voerman begint in de voorhoede in plaats van Sander Ottens en Nick Pathuis vervangt rechts achterin Sjoerd Hoek.

Dat het voor ONR een lastige wedstrijd wordt, blijkt direct aan het begin van de wedstrijd. Op het stroeve en zware veld weet ONR niet tot het gewenste spel te komen. Passes komen niet waar ze horen te komen en zo nu en dan zorgt een verkeerde aanname tot balverlies. ONR heeft het moeilijk met het spel van Zuidhorn en Tarick Kalfsbeek moet een aantal keer optreden om een doelpunt te voorkomen. De grootste mogelijkheden zijn echter wel voor ONR. De snelle Bernd Voerman weet met een sprint waar Usain Bolt trots op zou zijn, zijn directe tegenstander te slim af te zijn. Hij ziet zichzelf alleen op de keeper aflopen, maar zijn schot verdwijnt naast en over het doel van Zuidhorn. Vlak hierna weet Zuidhorn wel tot scoren te komen. In de 19e minuut werkt Thijs de Jong een voorzet weg. De bal valt echter onfortuinlijk voor de voeten van een aanvaller van Zuidhorn, die de bal knap achter Kalfsbeek weet te schieten. Na de 0-1 verandert het spelbeeld niet. Vlak voor rust is er nog een grote mogelijkheid voor Leon Schievels. Hij krijgt de bal op de rand van de 16 en weet met een slimme beweging zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten. Zijn schot verdwijnt helaas voor ONR in de handen van de doelman van Zuidhorn.

Na de rust volgen een aantal kansen voor Zuidhorn. Het is een corner waar in de 51e minuut de 0-2 uit komt. In tweede instantie is het een speler van Zuidhorn die de bal van dichtbij in kan schieten. ONR probeert in het restant van de wedstrijd de achterstand te verkleinen, maar blijft slordig voetballen. In de 65e minuut vervangt Richie Kiel de moegestreden Dirk Rozema. Niet lang hierna volgt een poging van Hendrik Rozema. Zijn schot mist tot spijt van eenieder met een oranje hart de precisie en levert geen doelpunt op. Zuidhorn weet ook mogelijkheden te creëren, maar ziet de voorsprong niet vergroot worden. Jelmer Fierstra en Bertrik Nienhuis weten de schade beperkt te houden door goed in te grijpen. In de 75e minuut wisselt Timmer twee keer. Het publiek krijgt haar zin en ziet publiekslieveling Sander Ottens het veld betreden. Ook Sjoerd Hoek mag zijn kunsten nog een kwartier laten zien. Thijs de Jong en Bernd Voerman worden vervangen. Dit lijkt het signaal voor ONR om nog een keer aan te zetten. Er wordt met meer risico gevoetbald en een verdediger doorgeschoven. Ottens weet zich uitstekend te manifesteren als aanspeelpunt en hieruit komen nog een aantal kansen. Rik de Boer, die een verdienstelijke wedstrijd aan het publiek toonde, wordt door Hoek de diepte in gestuurd. Zijn voorzet weet net niet verzilverd te worden door Schievels.

ONR krijgt in de 90e minuut waar het naar opzoek was en weet de eretreffer te maken. Het is Hoek die de bal de diepte instuurt. Sven Buigholt zorgt er met een ingenieus overstapje voor dat de verdediging op het verkeerde been staat en de bal voor de voeten van Hendrik Rozema belandt. Of het een gelukje is of een bewuste actie is reeds niet bekend, maar Rozema laat de bal over zijn voet heen stuiteren waardoor Schievels vrij baan heeft naar de goal. Zijn schot met links verdwijnt achter de keeper in het net waardoor de 1-2 op het scorebord vertoond wordt. Op wiens naam de assist genoteerd mag worden blijkt een lastige kwestie. Raakte Rozema de bal? Volgens velen wel degelijk, volgens Hoek niet. U mag het zelf invullen.

ONR weet haar tweede wedstrijd dus niet met een overwinning af te sluiten. Wat wel duidelijk zichtbaar is, is dat ONR behoorlijk aan de weg timmert. Niet alleen het voetbal is zichtbaar verbeterd, ook het gevoel binnen de club heeft de positieve weg omhoog gevonden. Ook de samenwerking met het tweede heeft een uitstekende impuls ondervonden.

Een ieder hoopt uiteraard dat deze ontwikkelingen een mooi gevolg kunnen krijgen komend seizoen, zowel voor ONR 1 als ONR 2.

ONR 2 wist overigens knap gelijk te spelen tegen LTC 2.

De volgende wedstrijd van ONR 1 betreft een oefenwedstrijd tegen Peize zondag 1. Aanvang komende dinsdag 11 september, 19:45 uur in Peize.

Tot dan!Opstelling ONR: Tarick Kalfsbeek; Nick Pathuis, Jelmer Fierstra, Bertrik Nienhuis, Thijs de Jong (75. Sjoerd Hoek); Dirk Rozema (65. Richie Kiel), Hendrik Rozema, Rik de Boer; Bernd Voerman (75. Sander Ottens), Leon Schievels en Sven Buigholt.

Bank: Jelle Bouma